Marie extraknäckte på sin födelsedag

15 JUN 2013
Skrivet av :

Under lördagsförmiddagen fick älvsbyborna se självaste Snusmumriken på byn. Eller nästan i alla fall. Det var Marie Engman som vandrade i Älvsbyn iklädd en annorlunda, och minst sagt unik, utstyrsel. Varför? För att det var hennes 30-års dag och vännerna ville uppvakta Marie på ett sätt som hon sent ska glömma.

Men innan Marie skickades ut på byn skulle hon sminkas. Hon fick därför välja en av sina kompisar som sminkös. Denne hade fyra minuter på sig att sminka henne. Vad hon dock inte visste var att resultatet av sminkningen redan var planerad.

– Shit, vad gör du, frågade en nervös Marie Engman sin sminkös när hon kände att allt inte stod rätt till.

Efter sminkningen fick födelsedagsbarnet byta kläder till något mer passande. En vacker grön overall, matchande mössa och varma vinterskor så att hon inte skulle frysa när hon gick ut. Kreationen är skapad av Älvsbyns egna modeskapare Tommy Stokke. Accessoarerna bestod av en snickrad träpinne och en snusnäsduk.

Efteråt begav sig det muntra gänget ut för att sätta födelsedagsbarnet i arbete. Kosan styrde mot Coop Extra. Där fick Marie erbjuda bärhjälp för valfri slant. Inte illa för alla helgtrötta handlare. Hon fick även sälja lite småsaker som hon hade i sin snusnäsduk. Köparen fick själv välja priset på den valda produkten. Efteråt fick Marie tillbringa en tid utanför Systembolaget där hon fick tigga pengar och öl. Hon bjöd även de förbipasserande människorna på en trudelutt med sin tamburin. Sen fick Marie fara hem och byta om. Pinsamheterna var över.

– Det var ju inte så farligt. Jag hade förberett mig på värre saker, berättade en nöjd Marie som hade skrapat ihop över 150 kr.

– Det hade kunnat vara mycket värre, sa Tommy Stokke och skrattade lite sadistiskt.

Sen vankades det lunch i Lomtjärnsparken. Maries partner in crime, Nina Burström, hade tillagat en pastasallad till gästerna. Efteråt begav sig gästerna till Olstorpet där festligheterna väntade. En tipsrunda med temat Marie och andra aktiviteter skulle anordnas. Och självklart en födelsedagsmiddag.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.