Kungabesök till Älvsbyn

H.M. Konungen och H.M. Drottningen besöker Älvsbyn den 16 augusti 2013. Med anledning av Kungens 40 år på tronen besöks alla Sveriges län för att möta invånare och ta del av det som händer.

– Jag ser fram emot att få välkomna kungaparet till Norrbotten, så att de får ta del av allt spännande som händer här låter Sven-Erik Österberg, landshövding i Norrbottens län meddela i ett pressmeddelande.

Per Nilsson, projektledare i firandet av Älvsby församling 200 år ser också fram emot besöket.

– Vi har fått förmånen att vara en av de orter som besöks av Kungparet i Norrbottens län, och att det är just i år som H.M Konungen firar 40 år som regent passar som hand i handsken med vårt 200-årsjubileum säger han.

I samband med H.M Konungens 40 år som regent besöks alla län i Sverige. Älvsbyn är en av två kommuner i Norrbotten som besöks.

I samband med H.M Konungens 40 år som regent besöks alla län i Sverige. Älvsbyn är en av två kommuner i Norrbotten som besöks.

Älvsby församling och Älvsbyns kommun har tillsammans med länsstyrelsen och hovet arbetat fram ett intressant besöksprogram under vistelsen i Älvsbyn. Bland annat kommer Kungaparet att få besöka Arctic Falls testanläggning och Storforsens naturreservat, några av de näringar som vuxit sig stora under hans tid som regent. Även ett besök vid kyrkmalmen står på agendan där Kungaparet kommer att signera den sten som H.M Konungens farfar och farmor lät skriva på vid ett besök år 1927.

– Jag hoppas att alla Älvsbybor kommer och möter upp vid Kungaparets närvaro, hälsar Per Nilsson.

H.M. Konung Carl XVI Gustaf, H.M. Drottning Silvia FOTO: Bruno Ehrs Copyright: Kungahuset.se

H.M. Konung Carl XVI Gustaf, H.M. Drottning Silvia
FOTO: Bruno Ehrs
Copyright: Kungahuset.se

Läs mer om program och ackreditering på Länsstyrelsens webb

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.