Jubileumskonsert gav spänning och skönsång på en och samma gång!

Närmare 150 besökare hade samlats för att vara med vid inledningen av Samfundens helg, där kommunens olika församlingar gått samman för att fira 200-årsjubileum. Kvällen  bjöd på både spänning och skönsång, och publiken bestod av gammal som ung.

Samfundets helg är ett led i firandet av kyrkans 200-årsjubileum och en mycket noga framarbetad satsning mellan flertalet av Älvsbyns samfund.

– Vi har suttit ner tillsammans och arbetat fram ett bra koncept där alla har fått möjlighet att ge och ta, förklarade Yvonne Nordqvist, Komminister i Älvsby Församling.

Drygt 150 besökte Lomtjärnsparken för att lyssna till de två artisterna.

Drygt 150 besökte Lomtjärnsparken för att lyssna till de två artisterna.

 

För att locka en bred publik hade man valt att kalla två olika artister: Bengt Johansson, en klassisk kristen sångare och rockmusiker som lockar till en stor publikskara och CirkusMie, en ung tjej som jonglerar med både käglor och knivar medan hon framför det kristna budskapet. Två olika framföranden, med den kristna tron gemensamt.

– Målet var att hitta något som passade alla samfund, och att blanda det klassiska med något nytt och fräscht blev ett väldigt lyckat koncept, konstaterade Yvonne med facit i hand.

Den välkände sångaren och låtskrivaren Bengt Johansson var först ut på scen.

Den välkände sångaren och låtskrivaren Bengt Johansson var först ut på scen.

Bengt Johansson var först ut med att inta scenen och framförde sina sånger varvade med små korta betraktelser. Med skicklighet bemästrade han gitarren och fick stundvis publiken att sjunga med, framförallt i den välkända psalmen ”Ropa till Gud” framönskad av komministern själv.

Med konster och trolleri fångade CirkusMie publikens uppmärksamhet.

Med konster och trolleri fångade CirkusMie publikens uppmärksamhet.

CirkusMie fångade publiken med sina spännande konster och trolleritrick , som varvades med liknelser tagna från Bibliska texter.

– Vi har fått uppleva två olika uppträdanden, och båda två helt fantastiska, berömde Yvonne efteråt, sedan tillade hon eftertänksamt med glimten i ögat:

– Frågan är bara hur vi präster ska lägga upp våra predikningar fortsättningsvis efter att ha sett det här?

Att det blev en lyckad kväll råder det ingen tvekan om. Kvällssolen sken på både artister och besökare och i den populära lekparken trivdes barnen alldeles förträffligt bra. Både före och efter uppträdandet kunde de vuxna få en stunds samvaro tillsammans  medan Jobbcentralen som fanns på plats sålde grillade hamburgare och fika kvällen till ära.

– Förhoppningsvis kan detta komma att bli en årlig tradition, lät Yvonne Nordqvist önska.

CirkusMie, Bengt Johansson och Yvonne Nordqvist.

CirkusMie, Bengt Johansson och Yvonne Nordqvist.

Samfundens helg fortsätter i dag, Söndag den 30 juni med gemensamt Gudstjänstfirande i Älvsby kyrka. I Samarbetet ingår Älvsby Församling, Korskyrkan, Ebeneserförsamlingen i Vistträsk och EFS församlingarna från Älvsbyn, Vistträsk och Vidsel.

Här kan du läsa mer om firandet av Älvsby Församling 200 år

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.