Helikopterjakt på flyende bilförare

02 JUN 2013
Skrivet av :

En 20-årig, drogmisstänkt bilförare, försökte fly från polisen genom att springa till skogs efter en singelolycka i Pålsträsk vid 17-tiden på lördagen. Men mannen kunde gripas två timmar senare sedan en helikopter deltagit i spaningsarbetet.

Räddningstjänsten kom först till olycksplatsen. Något förvånade fick de bevittna hur 20-åringen sprang ut i skogen. Men det fanns fler som hade sett den unge mannen.

– En förbipasserande bilist kontaktade oss och berättade att föraren verkade vara påverkad, säger Catrin Hedqvist, länsvakthavande polisbefäl, till Norrbottens-Kurirens nätupplaga.

Polis larmades och lycktligtvis hade ordningsmakten en helikopter i luften i närområdet. Mot flygspaning och hundpatruller hade inte 20-åringen en chans att komma undan.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. Han var dock vid gripandet så påverkad att han inte kunder höras och får sova ruset av sig innan förhören påbörjas.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.