Halleluja-moment i Älvsby kyrka

I en överfull kyrka framförde i går Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren en storslagen konsert tillsammans med bygdens körer, som dagen till ära namngavs ”Nationaldagskören.

Efter att körledaren Anette Jernelöf hälsat alla välkomna inledde kören med sången Det som göms i tö … och strax därpå kom hon in, den fantastiska artisten Anna-Lotta Larsson tätt följt av pianisten Andreas Landegren. Behöver jag nämna att publiken jublade?

Nationalkören1

Anna-Lotta började med att sjunga Birger Sjöbergs låt Den första gång jag såg dig … vackert ackompanjerat av Andreas på piano. Därefter framfördes Saknad skriven av Peter LeMarc och vid tredje låten kom stunden vi alla väntat på – det gemensamma framträdandet med Nationaldagskören.

– Va bra det gick, konstaterade Anna-Lotta efteråt, och var snabb med att tillägga:

– Fast det är ju klart, här har ni ju Älvsbyns allra bästa röster samlade.

Anna_lotta och nationaldagskören1

Och det inte bara gick bra, det var bra!

Under kvällen fick publiken bland annat lyssna till fler Peter LeMarc låtar samt några traditionella verser, som Ta mig till havet, där delar av publiken nynnade med i den välkända melodin. Vidare framfördes Mötas och skiljas och Se mig och den Svenska Nationalsången. Nämnas bör även låten Var kommer barnen in, som Anna-Lotta tillägnade sin framlidne svåger. Andreas Landegren imponerade både med sin silkeslena röst och sin skicklighet på piano.

Anna_lotta och Andreas

När sången Halleluja framfördes direkt översatt från Leonard Cohens originalversion följde publiken hänfört med i den kanske lite annorlunda texten, som innehöll en hel del bibliska referenser.

Anette

När konserten började lida mot sitt slut passade Anna-Lotta på att tacka kören med både dess sångare och ledare.

– Det har varit helt fantastiskt att få arbeta tillsammans med er, berömde hon.

Konserten ingick som en del i församlingens firande av 200-årsjubiléet.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.