Generationsskifte i Polarbröds styrelse

04 JUN 2013
Skrivet av :

Efter mer än 30 år i styrelsen lämnar Kjell och Margareta Jonsson sina uppdrag i Polarbröds styrelse. Under deras tid har företaget ombildats och fusionerat samt gått från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största leverantör av matbröd.

Margareta och Kjell Jonsson.

Margareta och Kjell Jonsson.

– Det går inte att med ord beskriva vad Kjell och Margareta betytt för Polarbröd. Utan deras styrkor, nytänkande hos Kjell och handlingskraft hos Margareta, hade vi inte varit där vi är idag. De har fått flera utmärkelser för sina framgångar. Albert Bonniers företagarpris, Livsmedelspriset och medalj av kungen. Som dotter är jag givetvis mycket stolt över detta, säger Karin Bodin VD för Polarbröd.

Kjell och Margareta har präglat företagskulturen i Polarbröd. Polarbröd har aldrig varit en persons verk utan ett ständigt slipande av idéer och vägval.

– Vi får försöka bära detta arv vidare, säger Karin Bodin.

Parets andra dotter, Anna Borgeryd, är styrelseordförande i bolaget och koncernstrateg.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.