Firma Lundström & Fisheru fixade Fyr-verkeri

11 JUN 2013
Skrivet av :

Vilket fyrverkeri det blev – när Älvsbyns förstalag besegrade Sävast med 4-2 (1-2) hemma på Älvåkra i lördags. Det var ÄIF:s speciella målskyttar som stod för ”raketerna”. Två mål av Viktor Lundström och lika många av Basamba Fisheru.

Viktor Lundström har hittat målformen. (Arkivbild)

Viktor Lundström har hittat målformen. (Arkivbild)

Annars var det gästerna som var ofina nog att ta för sig bäst i början av matchen. Mål av Sebastian Hellström och Victor Lind Vinroth satte ÄIF under press. Men ett vackert mål av Viktor Lundström gav hemmalaget energi inför andra halvlek.

Den energin omvandlade Älvsbyn direkt efter pausen till mål. I den andra halvlekens första minut svarade Petter Westerlund för ett perfekt inlägg som duktige huvudspelaren Basamba Fisheru mötte med pannan och nickade in kvitteringen.

Sedan var det inget sanck om saken. Älvsbyn tog över taktpinnen  helt. Tränaren Kjell Erntsson vågade satsa på seger och gav sitt manskap tydliga tecken på vad som gällde genom att avsluta matchen med en trebackslinje.

Basamba Fisheru visade återigen vilken duktig huvudspelare han är (Arkivbild).

Basamba Fisheru visade återigen vilken duktig huvudspelare han är (Arkivbild).

På ett nytt inlägg, denna gång från Jonatan Holmqvist, kunde Fisheru näta för andra gången i matchen.

Slutresultatet fastställde Viktor Lundström på straff sedan Tommy Öhman rivits ner i straffområdet.

Segern innebar att ÄIF tillfälligt gick upp i serieledning. En serieledning som Notviken tyvärr, för ÄIF:s del, återtog genom en uddamålsseger, 1-0, mot Vittjärv på måndagskvällen.

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.