Fem ”vår-rusiga” tjejer från Älvsbyhus

04 JUN 2013
Skrivet av :

TEXT+TV: 3 500 deltagare sprang Vår Ruset i Luleå den 3 juni. Mitt i denna folkfest fanns en kvintett tjejer från Älvsbyhus; Carolina Berggren, Maria Bohman, Elisabeth Ennefors, Jennifer Johansson och Gunvor Johansson.

Lag Älvsbyhus; Carolina Berggren, Maria Bohman, Elisabeth Ennefors, Jennifer Johansson och Gunvor Johansson.

Lag Älvsbyhus; Carolina Berggren, Maria Bohman, Elisabeth Ennefors, Jennifer Johansson och Gunvor Johansson.


Enligt rapporter höll lag Älvsbyhus högt tempo i sina snygga blå egen-designade löpartröjor med företagets logotype elegant exponerad.
Loppet var fem kilometer och stämningen god. Energin byggdes upp av Blossom Tainton-Lindquist som stod för underhållningen före start. Uppladddning fick deltagarna av instruktörer från MittLivsStiL.
Årets Vår Rus avgjordes i solsken och 24-gradig värme. En riktigt härlig försommarkväll som dessutom lockade massor av folk som följde tävlingarna längs Luleås gator.

Så var bansträckningen

Starten gick på Repslagargatan utanför Hälsans Hus. Löparna sprang sedan in mot Norra Hamn och vänster in på Norra Strandgatan. Därefter fortsatte banan på Bryggaregatan och Fredsgatan upp mot Gültzauudden och vänster in på Kastellgatan.
I hörnet Kastellgatan/Älvgatan sprang löparna ner på gång- och cykelvägen och för att följa vägen längs älven förbi Norrbottensteatern och restaurangbåten. Därefter vidare upp genom centrala Luleå via Nygatan och Sandviksgatan med passage under Södra hamnleden och ut på gång- och cykelvägen runt Varvet, längs Luleäven.
Straxt efter Bergnäsbron kom tjejerna in till målet nedanför Hälsans Hus och Länsresidenset.
Se video från tävlingen nedan:

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.