EU Rock Academy i Lomtjärn

27 JUN 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Ett glatt kommunalråd i Älvsbyn Helena Öhlund hälsade ca 75 unga rockmusiker till den internationell musikträffen ”EU Rock Academy” på torsdagskvällen till Älvsbyn. Men någon direkt lokal publik var det ej på plats i Lomtjärnsparken, högt räknat ett tretiotal.

Det är ABF Norr som arrangerar en musikträff för unga musiker från Italien, Kroatien och Sverige. Träffen ingår i ett två-årigt EU-projekt ”EU Rock Academy”, som handlar om att unga musiker ska få utvecklas som rockmusiker samtidigt som de får knyta nya kontakter med andra musiker i Europa. Projektet omfattar två orter i Italien, Scandiano (som även är projektägare) och Quattro Castella, en organisation i Verteneglio, Kroatien och band som ingår i ABF Norrs verksamhet. Projekttiden är augusti 2012- juli 2014.

ABF Norr har i sin verksamhet ca 70 olika band och under den första delen av projektet deltar 8 olika band. Under kommande år kommer ytterligare band gå in i projektet och hela projektet avslutas med en stor träff i Scandiano i Italien, juli 2014. Till den träffen kommer två av de svenska banden åka och de som åker kommer att väljas ut genom en rockbandstävling våren 2014.

Torsdagsvällen i Lomtjärnsparken i Älvsbyn bjöd på ett varierande utbud i från rena sångnummer, hårdrock och rock med många stilar och framtoningar. Ett intressant musikaliskt möte som Älvsbypubliken svek.

Den 28-29/6 Kl. 20 blir det konserter på Lillan i Luleå och 29/6 en konsert på Gula Paviljongen i Luleå som bara innehåller akustisk musik.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.