Det har gått troll i bollen för Älvsbyn

21 JUN 2013
Caroline Lindqvist behandlas tufft av en Kiruna-back.

BILDEXTRA: Efter 0-0 i paus spelade Älvsbyn upp sig i andra halvlek mot Kiruna i division II norra. Vad hände? Jo, Kiruna vann med 3-0.

Älvsbyn har verkligen inte marginalerna på sin sida och det verkar ha gått troll i bollen för de grön-vita.

Ni får verkligen ingenting gratis?

– Nää, jävlat åssit, svarade en besviken tränare i Älvsbyn, Mats Andersson, på klockren pitebondska.

Elvira Nordström hade ett jätteläge att ge Älvsbyn ledningen redan efter tio (!) sekudner men var en tåspets från att näta.

Elvira Nordström hade ett jätteläge att ge Älvsbyn ledningen redan efter tio (!) sekunder men var en tåspets från att näta.

Med lite tur hade Älvsbyn kunnat ta ledningen redan efter tio sekunder! Direkt efter avspark var Elvira Nordström nära att bli frispelad och var en tåspets från att ge hemmalaget ledningen.

Men som sagt, turen är inte på Älvsbyns sida.

– Vi har lägen men det vill sig inte. Ofta missar vi på sista passet. Men det är bara att hålla huvudet högt och rycka upp oss mentalt, menade Mats.

Moa Berglund var hemmalagets bästa spelare. Hon hade mycket boll och var mest delaktig i spelet

Torsdagskvällens resultat saknar egentligen all logik. Efter Älvsbyns första anfall så tog Kiruna över spelet. Älvsbyn hamnade långt ner med hela laget och hade svårt att få fast bollen högt upp på planen. Å andra sidan skapade inte Kiruna speciellt mycket. Några hörnor och (visserligen) ett skott som lite tursamt letade sig i stolpen.

I andra halvlek började Älvsbyn som i den första. I det inledande anfallet var Anna Sundberg nära att göra mål. Hon lobbade bollen vackert över målvakten men hann inte fram för att näta.

Men till skillnad från första halvlek så släppte inte Älvsbyn ifrån sig taktpinnen. Spelet efter paus var mycket bättre än före. Men ett misstag på mittplan, och en snabb omställning, blev ödesdigert för hemmalaget. Frispelad kunde gästernas Caroline Bergdahl göra 0-1.

Målvakten Carolin Berell gjorde det hon skulle och var chanslös på målen.

Märkligt nog märktes en tydlig attitydförändring hos hemmaspelarna efter Kirunas mål. Det blev lite mer jäklar anamma och tuffare tag.

– Precis som jag vill att tjejerna ska spela hela matchen. Jag vet inte hur vi ska locka fram den attityden tidigare under matcherna. Men på något sätt måste vi trycka upp oss mentalt.

Men istället för kvittering gjorde Kiruna 0-2 på en hörna där Älvsbyn missade i markeringarna. Gästernas sista mål kom i 90:e minuten på en kontring när hemmalaget satsade allt på ett kort.

Anna Stenberg med en blick som speglar fighting spirit. Det är den attityden som Älvsbyns spelare bör visa 90 minuter.

Anna Hedman med en blick som speglar fighting spirit. Det är den attityden som Älvsbyns spelare bör visa 90 minuter.

I tabellen är Kiruna ett topplag. Älvsbyn ligger i botten. Men någon större skillnad märktes inte spelmässigt.

– Nej, alla kan slå alla. Vi har verkligen inte turen på vår sida. Men jag tycker det ser bättre och bättre ut. Visst är det jobbigt att förlora men vi kan inte deppa ihop. Poängen kommer att börja trilla in, bara vi får marginalerna på vår sida. Turen måste ju vända någon gång. Vi får sikta på en poängrik höst, menade Andersson.

Men med Trångfors och Piteå II kvar att möta före uppehållet kan mycket väl Älvsbyn plocka sex poäng till innan sommarvilan!

...för övrigt var vädret långt ifrån somrigt. Lovikka-vantar på den 20 juni! Många sakande långkalsongerna...

…för övrigt var vädret långt ifrån somrigt. Lovikka-vantar på den 20 juni! Många sakande långkalsongerna…

Bäst denna kväll i Älvsbyn var Moa Berglund som också mycket riktigt fick pris som matchens lirare. Plus också till Agnes Häggsröm som svarade för ett piggt inhopp i slutet av matchen.