Det finns en värld bakom bergen i Lillträsk

20 JUN 2013
Skrivet av :

Kommunerna i Fyrkanten bjöd på frukost i Stockholm för att berätta om vad som händer i länet. För trots att Norrbotten är den region med Sveriges största tillväxt är rapporteringen dålig. Få vet vad som händer norr om 08-området.

Stefan Fölster från Svenskt Näringsliv berättade om utvecklingen i Sveriges regioner.

Stefan Fölster från Svenskt Näringsliv berättade om utvecklingen i Sveriges regioner.

”Riksmedia har övergivit Norrbotten och speglar främst Stockholmsperspektivet. Ska vi jobba med tillväxt är det viktigt att informera om utvecklingen i länet. Luleå, Piteå, Boden, Kalix och Älvsbyns kommuner är den största befolkningskoncentrationen norr om Uppsala. De var vi tillsammans som arrangerade frukosten. Vi ser vikten av att ta ett initiativ för att kommunicera vad som sker i Norrbotten och i fyrkanten”, skriver Pär Jonsson, Älvsbyns näringslivschef på sin blogg.

Pär Jonsson

Pär Jonsson

Hemkommen satt Jonsson och blickade ut över den vackra omgivningen och försjönk i filosofiska tankar.

”Funderar på hur många människor i världen som vet hur vi har det i vår by? Vi Korsträskbor och våra bekanta borde känna till förutsättningarna, lägger vi till alla våra släktingar kommer vi upp i en ansenlig summa människor. Problemet är att världen slutar inte vid bergen bakom Lillträsk. Det finns en massa människor som inte vet hur vi har det, närmare bestämt 7 miljarder”, skriver han och fortsätter:

”Norrbotten har för första gången i historien klivit fram som den region i Sverige som har den högsta ekonomiska tillväxten. Dessutom planeras investeringar på 200 miljarder de närmaste 10 åren. Funderar på hur många av våra 9 miljoner invånare i Sverige som känner till det”.

Läs mer på Pär Jonsson blogg…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.