Cirkusen kom till byn i morse

20 JUN 2013
Skrivet av :

Tidigt på torsdagsmorgonen anlände Cirkus Maximum på sin 30 år:s turne till planen vid badhuset närmast från Boden. Under ett par timmar byggdes det upp en helt liten stad med tält och stallar m.m. På gräsytorna syntes hästar och kameler beta. Cirkus Maximum är här för en enda föreställning på torsdagskvällen kl. 19 innan man reser reser vidare mot Robertsfors, Sollefteå, Härnösand….

Celebration kallar Cirkus Maximum årets jubileumsturné som besöker 150 platser i landet. Med den titeln markerar Bengt Källquist att han firar 30 år som framgångsrik cirkusdirektör.
2013 års produktion, Celebration, beskriver han som en bra blandning med mycket skratt och många djur, stor omväxling och högt tempo. Efter 30 år på vägarna vet Bengt Källquist vad hans publik vill ha. Årets clowner, Bobylev, är ett väl genomarbetat clownnummer med modern touch. De hade stor framgång i Monte Carlo, där publiken kan vara svårflörtad.

Cirkus Maximum 1983 – 2013 Celebration bjuder på: Four Men, Rosi Hochegger, Maximums hästar, Bobylevs, Glen Nicolodi, Ingo Stiebner, Costin Belu, Rosi Hochegger, Duo Volkov, Maximums elefanter, Duo Vanegas med andra ord Cirkus i världsklass.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.