Badvett – En vettig tradition

10 JUN 2013
Skrivet av :

För fjärde året i rad arrangerar Lottakåren i Älvsbyn en utställning med fokus på badvett och vattensäkerhet tillsammans med biblioteket. Bakom utställningen hittar man bland annat Gunnel Nilsson från Lottakåren. – Badvett, det ska man ha, betonar Gunnel.

Den som besöker utställningen får bland annat ta del av information om hur man på bästa sätt tar på sig en flytboj när man räddas, hur en säker barnpool ska vara så att man skyddar de allra minsta ifrån att drunkna och en stor samling med broschyrer om badvett och säkerhet. Man kan bland annat även lösa korsord och frågeställningar med temat badvett och flytväst.

– Det är en intressant och bra utställning. Man får lära sig mycket, berättar Oskar Burström som fick personlig guidning av Gunnel Nilsson.

Ifjol lånade Gunnel en båt av Lars Nyberg på Älvsby Fastigheter. Båten gjorde succé bland dom som kom och tittade. I år valde Gunnel dock att skippa båten, då hon inte vill att varje utställning ska vara den andre lik.
– Man kan ju inte ha samma sak varje år.

Idén bakom vattensäkerhetsveckan är Gunnel Nilsson och hennes sex Badarbrudar. Anledningen till detta är för att dom vill förmedla hur viktigt det är att man följer de regler som finns, speciellt då man är ute på vattnet. Efter att ha grunnat och spanat efter en plats att hålla utställningen på bestämdes det att den skulle hållas på biblioteket.

Gunnel har själv varit runt på bland brandstationen för att skrapa ihop de material som ställs ut. Personalen på biblioteket har hjälpt till med att fixa allt på plats och forma utställningen.

– Man är aldrig ensam, berättar Gunnel som är riktigt nöjd över resultatet av arbetet.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.