Älvsbyn vann seriefinalen

24 JUN 2013
Skrivet av :

Älvsbyn vann seriefinalen borta på Tunavallen mot Notviken med 1-0 (0-0).

– Härligt! Nu har vi häng och kan gå till sommarvila i serieledning, jublade ÄIF:s tränare Kjell Erntsson.

Viktor Lundström blev matchvinnare när han slog in 1-0 på straff (Arkivbild).

Viktor Lundström blev matchvinnare när han slog in 1-0 på straff (Arkivbild).

Förutsättningarna var givna. Inför matchen ledde Notviken division fem mellersta med fem poäng för Älvsbyn – fast med en match mer spelad.

Måndagskvällens resultat gav inte bara tre sköna poäng för Älvsbyn. Nu har laget chans att ta kommandot även i tabellen. För vinner ÄIF hemma mot Unbyn på onsdagskvällen går laget upp i serietopp.

– Men vi måste fortsätta att jobba hårt. Precis som i dag då jag tycker att killarna gjorde en toppenmatch, berömmer Erntsson.

Älvsbyn är fortfarande obesegrade men har i vissa matcher stått på hälarna till en början.

– Vi har pratat om att vara taggade redan från start. Ikväll var vi det. Vi spelade riktigt bra från första minuten och ännu bättre i andra halvlek, tycker Erntssson.

Matchvinnare blev Viktor Lundström som slog in matchens enda mål på straff i mitten av andra halvlek.

– Jag tycker vi vann rättvist. Visserligen blev vi lite tillbakapressade sista minuterna när Notviken jagade. Men de lyckades inte skapa någonting. Istället var det vi som hade chanserna. Bland annat nickade Petter Westerlund i stolpen på ett fint inlägg av Basamba Fisheru och Mohammad Moktar Salat hade ett friläge.

Kapten Anders Sundman ledde sina styrkor till en oerhört viktig seger.

Kapten Anders Sundman ledde sina styrkor till en oerhört viktig seger.

Alla i Älvsbyn gjorde en kanonmatch när det som bäst gällde. Men ett litet extra plus till Petter Westerlund på högerkanten samt mittfältarna Viktor Lundström och David Johansson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.