Älvsbyn upp i serieledning – då blev det kramkalas både på och utanför plan

26 JUN 2013
Skrivet av :
Kvällen Kung - Mats Lundström jublar efter ett av sina mål.

Kvällens Kung – Mats Lundström jublar efter ett av sina mål.

BILDEXTRA: Älvsbyn kan fira sommaruppehållet som serieledare efter 5-0 (2-0) hemma mot Unbyn på onsdagskvällen.

– Underbart, tycker tränaren Kjell Ernstsson.

Olle Sundkvist försökte sig på en cykelspark i bästa brassesyil.

Olle Sundkvist försökte sig på en cykelspark i bästa brassestil.

Unbyn försökte hålla liv i matchen genom att backa hem.

– Deras chans var att göra det trångt för oss, säger Ernstsson.

Men gästernas taktik höll inte speciellt länge. Redan i den tionde minuten kunde Älvsbyn ta ledningen med 1-0 efter en fint slagen hörna av Jonatan Holmqvist som touchade en Unbyn-spelare och gick direkt i mål.

– Vi har grymma hörnor. De hamnar alltid där de ska och det blir farligt varenda gång.

Tuppkammen växer på Basamba Fisheru och hela Älvsbyn som kan fira sommaruppehållet  i tabelltopp!

Tuppkammen växer på Basamba Fisheru och hela Älvsbyn som kan fira sommaruppehållet i tabelltopp!

Hörnläggare är Jonatan Holmqvist och hans bror Johannes. Jonatan slår inåtskruvade hörnor från höger med sin vänsterfot och Johannes siktar med sin högerfot från vänster.

– De är fantastiskt duktiga med en enorm känsla i fötterna, berömmer Ernstsson.

Älvsbyn utökade ledningen till 2-0 i den 27:e matchminuten genom Mats Lundström. Han fortsatte målfabrikationen åtta minuter efter pausvilan.

Tommy Öhman spädde på till 4-0 i matchminut 77 och sedan satte läkarstudenten Olle Sundkvist slutresultatet till 5-0 i den 82:a efter att ha fått operera på mittfältet ett tag.

– Vi kunde ha gjort dubbelt så många mål. Men jag är nöjd med 5-0, Vi gjorde en jättebra match, säger Ernstsson, som vill ge ett stort plus till samtliga spelare i laget.

Vi berömmer dock Mats Lundström lite extra för hans jättejobb som forward. Han satte hela tiden Unbyns försvar på tuffa prov och gav dem inget lugn denna afton.

Kul också att så många kom för att se matchen.

Sedan ska undertecknad be Älvsbyns tränare om ursäkt för att jag i tidigare referat envisats med att skriva hans efternamn fel. Kjell heter alltså Ernstsson, inte Erntsson som jag förut uppgett.

– Äsch, ett S hit eller dit spelar ingen roll. Jag är så van att mitt efternamn felstavas, säger gentlemannen Ernstsson.

Men rätt ska vara rätt. Fakta ska vara korrrekta. Och en av journalists största synder är att stava namnen fel. Så härmed gör undertecknad en fullständig pudel och hoppas på överseende 🙂

FOTO: STERLING NILSSON

Se bildspel från matchen nedan:

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.