Agnes tvåmålsskytt när Älvsbyn vann över Piteå

26 JUN 2013

Äntligen rullade bollen Älvsbyns väg. Det blev seger över Piteå II med 2-0 (1-.0) i tisdagskvällens hemmamatch på Älvåkra. Båda målen gjordes av Agnes Häggström.

– Skönt. Och segern var rättvis. Vi var det bättre laget, tycker Anna-Lena Pettersson, lagledare i Älvsbyn.

Agnes Häggström fick nytta av sin styrka och gjorde båda målen när Älvsbyn besegerade Piteå II med 2-0 (Arkivbild).

Agnes Häggström fick nytta av sin styrka och gjorde båda målen när Älvsbyn besegrade Piteå II med 2-0 (Arkivbild).

Kanske var det här vändningen för Älvsbyns damer i division två norra.

– Hoppas på det, säger Anna-Lena

Elvira Nordström spelade i alla lagdelar under matchen.

Laget har haft marginalerna emot sig i flera matcher. Men på tisdagskvällen kom den efterlängtade segern.

– Första halvlek dominerade vi. I andra spelade Piteås unga lag upp sig. Men sett över hela matchen var vi bättre, menar Anna-Lena.

Tidigare sjukdomar på bland andra backarna Frida Bergvall och Hilda Granström gjorde att tränaren Mats Andersson fick möblera om lite i laget. Bland annat så började Elvira Nordström, vanligtvis ytterforward, som ytterback.

– Sedan flyttade vi upp henne pö om pö, först på mittfältet och sedan i kedjan när Frida och Hilda kom in i spel. Eftersom de varit sjuka så valde vi att vila dem i början av matchen, berättar Anna-Lena.

Caroline Lindqvist spelade på topp med Agnes Häggström från start. Det blev ett segervapen.

Det skulle visa bli ett genidrag. Elvira gjorde en toppeninsats och prisades som matchens lirare.

På topp hade Älvsbyn också ett segervapen i Caroline Lindqvist och Agnes Häggström. Agnes blev stor matchhjälte genom att göra båda målen. Det första kom i den 20:e minuten, det andra i den 56:e.

Nu har Älvsbyn kvar att spela mot Trångfors före sommaruppehållet. Tre poäng i den matchen och det ser ljust ut inför höstomgången.