Nytt fynd i Boden idag

22 MAJ 2013
Skrivet av :

Under dagen har polisens arbete med att söka av terrängen kring den tidigare fyndplatsen fortsatt. Strax efter kl. 14.00 gjordes ett nytt fynd strax utanför det avspärrade området och polisen kan bekräfta att det rör sig om mänskliga kroppsdelar.

Platsen är nu avspärrad, polisens tekniker är på plats och rättsläkare är på väg.

– Vi kan i nuläget inte kommentera detaljer kring de kroppsdelar som hittats. Nu avvaktar vi teknikernas undersökning och rättsläkarens utlåtande, säger Kenneth Rautio, biträdande spaningsledare.

Det besked Rättsmedicinalverket idag har lämnat till Polisen gäller att den första delen av undersökningen är klar, det vill säga att prover tagits och skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys. Vi har ännu inte fått svar på om det första fyndet tillhör den försvunna kvinnan, och vet inte när svaret på analysen kan vara klart.

I nuläget finns inte någon misstänkt person.

– Vi arbetar fortfarande utifrån brottsrubriceringen människorov. Det är också vi som leder utredningen än så länge, säger Kenneth Rautio.

Under kvällen kommer den tekniska undersökningen att fortgå och platsen är fortsatt avspärrad. ”Efterlyst” kommer att sända direkt från Boden, och under och efter programmet ges allmänheten möjlighet att komma till polisstationen i Boden för att lämna tips och iakttagelser direkt till poliser på plats.

Idag har polisen fått hjälp av drygt 100 personer från Försvarsmakten och Hemvärnet.

– Vi vill tacka Försvarsmakten och Hemvärnet för deras insats idag, de har varit till stor hjälp för oss i sökarbetet, säger Patrik Hellberg, polisinsatschef under dagen.

Söket har avbrutits och beslut om den fortsatta inriktningen fattas under morgondagen. Vi vill fortfarande att allmänheten hör av sig med tips, ring 114 14.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.