Nyinvestering på Älvsby ytbehandling

24 MAJ 2013
Skrivet av :

Älvsby ytbehandling investerar i sjusiffrigt belopp. Det är här i dagarna som en ny lackmaskin har anlänt till det välkända Älvsbyföretaget. Sedan 1999 har den gamla lackmaskin jobbat, men den var begagnad redan då företaget startades upp. – Det här är en satsning som ligger i tiden, menar Anders Pettersson, en av de tre delägarna.

Man är i princip klara med själva installationen, och personalen utbildas för fullt. Nu ska de snart testköra maskinen och hoppas vara i färd med produktion redan till veckan som kommer.
– Men givetvis blir det en liten inkörningstid som väntar oss innan vi når full produktion, säger Anders.

Att vi investerar  just nu är att det gått att planera in bytet, utan att påverka produktionen nämnvärt. All ytbehandling utvecklas ständigt och det är viktigt att ha en modern maskinpark som gör att produktionen kan hållas igång utan större störningar. Den äldre maskinen började bli kostsam i underhåll och längre stopp p.g.a reservdelar saknas.

Nu kan vi snart vara igång med samma volymer igen och en driftsäker maskin, avslutar Anders Pettersson.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.