Ny tågurspårning

16 MAJ 2013
Skrivet av :

UPPDATERING: Under onsdagskvällen öppnades stambanan för trafik igen efter lördagens tågurspårning norr om Koler.  Men redan vid halv två tiden natten mot torsdag  gick Trafikverket ut med att ett nytt godståg spårat ur på nästan samma plats som den tidigare  urspårningen mellan Koler och Storsund.

Den nya urspårningen på Stambanan norr om Koler är inte av samma omfattning som lördagens, säger Ola Nilsson presskommunikatör vid Trafikverket.Det är tre vagnar ur en transport med en 140 ton tung omformare från Notviken som gått av i låg fart, ett par kilometer från den förra stora urspårningen på lördagen.

Ungefär 30 meter räls har skadats men inte några kontaktledningar. Under torsdagsdagen kommer det att ges en ny prognos på när stambanan åter kan öppnas, men troligtvis under fredagen.

På frågan om varför den nya urspårningen sker så nära den tidigare, kan ju frågan ställas om det är något kvarvarande fel på denna bandel. – Så kan det ju vara, men hela sträckan har kontrollerats, men skall inspekteras extra noga en gång till nu, för att elliminera den risken säger Ola Nilsson.

Persontrafiken var planerad att återupptas under torsdagen, men får nu fortsätta ytterligare någon dag med tågersättningsbussar på sträckan. – Denna typ av avbrott är ju inte bra så här nära inpå varann, så visst påverkar det våra kunder negativ avslutar Ola Nilsson presskommunikatör vid Trafikverket.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.