Ner för Lazy river i Älvsbyn

01 MAJ 2013
Skrivet av :

På valborgsmässoafton provade tre Älvsbygrabbar Simon, Viktor och Fredrik på att åka flotte utför Korsträskbäcken, på samma sätt som man gör vid Fyrisån i Uppsala samma dag.

Kan man åka flotte på fyrisån genom Uppsala varje valborg måste det gå att göra det genom Älvsbyn också, så resonerade de 3 älvsbykillarna. Sjösättningen blev på västermalm men färden fick avbrytas vid parkskolan p.g.a flera fällda trän rakt över bäcken. Tråkigt att måsta avbryta av den anledningen. Skall det bli något återkommande måste kommunen rensa bäcken till nästa år.

Red:s anmärkning:  Flotten verkade var byggd på ett mycket stadigt sätt, helt skilt från de knappast flytande modeller som uppvisas i Uppsala.

Lazy river är ett uttryck för en lugn färd på vatten på en flotte, det har skrivits sånger, spelats in film och byggts Hotell med konstgjorda ”Lazy rivers” i stället för pooler.

Text och Foto Ola Fernberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.