Musikalisk högtidsstund

01 MAJ 2013
Skrivet av :

Valborgsmässofirandet på tisdagskvällen på Lillstrand bjöd på högtidstund för den som gillar storbandsmusik. Norrfjärdens Blås under ledning av Gunnar Ullberg bjöd på det mesta som hör våren till i sköna arrangemang för blåsorkester.

Närmare trettio personer ingår i Norrfjärdens Blås som har funnits i femtio år, kvällen till ära fanns det även en medlem som fyllde just 50 år denna kväll, vilket hyllades. Taktfast, festligt och mycket proffsigt höll Gunnar Ullberg i taktpinnen för blåset och passade även på att med blåsets manliga medlemmars hjälp skapa en manskör som sjöng in våren.

Anders Lindh höll kvällens tal, som inbjöd våren till att ta avstamp på starta med allt det sköna. Det grå blir grönt, det skira växer till och vi alla lever upp. Som symbol för detta så hadde han en skör liten tulpan i sin hand som just hadde börjat att spricka ut.

I övrigt bjöds det på fika för de 100 talet Älvsbybor som kommit till Lillstrand denna regniga kväll. Kurt Burström och Anders Nilsson försökte få fyr på brasan vilket inte var så lätt då allt var så blött, men till slut kom den även att sprida värme.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.