Minst av allt är det kludd

07 MAJ 2013
Skrivet av :

På tisdagskvällen var det vernissage för Älvsby Folkhögskolas målarkluddar på Galler K.  Nio av målarkluddarna ställer ut hela 67 verk i en utställning som är allt annat än kludd.

Med varierande tekniker, storlekar och teman finns det alltid något att fördjupa sig i som besökare, den verkliga glädjen att få uttrycka sig i form och färg finns verkligen här.

Om man skall plocka ut något som sticker ut så är det väl ”Ugglan” och ”Tittut” av Agneta Eklund eller ”Här är jag” som är en oljemålning av en räv av Anna Johansson, som om den betraktas på avstånd ser helt verklig ut. Sedan har vi Birgitta Wikström som för ett antal år sedan inte målat eller tecknat något, men nu har hon 17 verk med sprudlande konstnärsglädje. Eller varför inte Marlene Vestin med sina 12 variationsrika verk , dock utan att förringa alla de övrigas fantastiska kreativitet insatser.

Målarkluddarnas motto ”Våga släppa loss kom och å måla med oss” har verkligen gett en ny dimention på det egna skapandet, när man varje tisdag kommer till Folkhögskolan för att kludda i ett par tre timmar.

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.