Man gripen för mord

24 MAJ 2013
Skrivet av :

UPPDATERING: Polisen hävdade ända fram till sent på onsdagen att det ännu inte fanns någon person som var misstänkt för att ha bragt Vatchareeya Bangsuan om livet.

Klockan 12.10 på torsdagen ansåg däremot åklagaren att det fanns tillräcklig stark bevisning som talade mot en yngre man från Boden.  Klockan 13.20 greps han av specialstyrkan på en tomt i ett bostadsområde skäligen misstänkt för att ha mördat den 20-åriga kvinna som varit försvunnen sedan den 4 maj.

Biträdande spaningsledare Kenneth Rautio vill inte kommentera hur länge den anhållne har varit intressant för polisen.

Förundersökningen fortgår

Uppdatering 24/5

Som Polisen tidigare informerat om anhölls igår en man skäligen misstänkt för mord på den 20-åriga kvinna från Boden som varit saknad sedan den 4 maj i år. Skälig misstanke är den lägre misstankegraden.

Mannen greps på en adress i Boden och gripandet gick lugnt tillväga. Vid det första förhöret nekade mannen till brott. Åklagare har beslutat att den misstänkte ska vara fortsatt anhållen och en häktningsframställan måste ske senast klockan 12.00 på söndag ifall mannen ska vara fortsatt frihetsberövad. Bo Forssberg har utsetts till offentlig försvarare.

Kammaråklagare Anna Bergström och Ulrika Schönbeck vid Åklagarkammaren i Luleå leder förundersökningen.

– Rättsmedicinalverket har idag bekräftat att det är kvarlevorna efter den 20-åriga kvinna som varit saknad sedan den 4 maj som påträffats i ett skogsområde i Boden. Någon ytterligare information om vad den rättsmedicinska obduktionen gett för resultat lämnas inte i nuläget, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck.

Idag har förundersökningen fortsatt på bred front. Det innebär bland annat fortsatta förhör med den misstänkte och med andra personer som polis och åklagare bedömer kan vara intressanta att höra för att föra förundersökningen framåt. Under förmiddagen har det avspärrade området kring fyndplatsen genomsökts av poliser med hundar och med stöd av militär. Sökandet avbröts vid 12.30-tiden och avspärrningarna är hävda. Inga nya fynd har gjorts i området.

Tekniker arbetar vidare med undersökning av platser som bedöms vara intressanta i förundersökningen samt med analyser av de fynd som gjorts så här långt. Någon information om resultaten av teknikernas arbete kommer inte att lämnas.

Totalt arbetar i dagsläget ett 20-tal polisanställda i olika delar av förundersökningen. I det ingår bland annat utredare, tekniker, hundförare, ordningspoliser, presstalesmän och spaningsledning.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.