Lovande förlust för Älvsbyns andralag

10 MAJ 2013
Skrivet av :
Jubel efter Älvsbyn mål.

Jubel efter Älvsbyn mål.

Seriefavoriten Norrfjärden vann som väntat mot Älvsbyns andralag på Älvåkra. Men det var, om uttrycket tillåts, en lovande förlust.

– Stundtals spelade vi riktigt bra tycker Christoffer Berell, lagledare och andretränare för ÄIF.

Seriefavoriten Norrfjärden fick Älvsbyn på fall.

Seriefavoriten Norrfjärden fick Älvsbyn på fall.

Siffrorna skrevs till 1-5 (1-3). Segermarginalen speglar inte matchen fullt ut.

Visst, Norrfjärden var vassare framåt. Men långa stunder höll Älvsbyn, spelmässigt sett, jämna steg.

– Våra killar försökte rulla boll och spela. Inte bara slå långt. Dessutom hade grabbarna en positiv attityd, tycker Berell.

Och just glädjen är viktig för ÄIF:s unga andralag.

– Det är någonting vi betonat. Vi spelar ju fotboll för att det är roligt. Det ska speglas på planen i matcherna. Vi ska stötta varandra. Inte skälla. En detalj vi pratat väldigt mycket om.

Älvsbyns mål gjordes, lite turligt, av Henok Tesfaldet Zerai, på ett långskott från 40 meter, i den 28:e minuten. Då såg Norrfjärden lite konfunderade ut.

Älvsbyn vaskade också fram ett stort antal hörnor under första halvlek. Nästan samtliga av hörnorna blev dock för långa och hamnade långt från bortre stolpen. Kanske en liten detalj att träna på ÄIF..?

Bäst i Älvsbyn på en svårspelad och regning plan var mittbacken och  lagkaptenen William Westbom. Extra plus även till Vahid Rasuli och Abdalla Hassan. Men som sagt alla unga spelare i ÄIF:s lag två ska ha heder av sin insats.

Se bildspel från matchen nedan:

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.