Kraftansträngning tar nya former

Marklyft, bänkpress, bicepscurl och knäböj. Dessutom militärpress, chins, dips och rodd. När Kraft & Hälsas Mästerskap går av stapeln gäller det verkligen att ge allt. Så många repetitioner man orkar under angiven tid, men en belastning utifrån den egna kroppsvikten.

– Det är ett rättvist system, förklarar arrangören Kristoffer Hortlund.

Förhoppningsvis kommer Kraftmästerskapen att bli en riktig succé med många deltagare som lockar till en stor publik. - Då pumpar adrenalinet, vill jag lova, säger Kristoffer Hortlund som arrangerar Kraft & Hälsas mästerskap för tredje året i rad.

Förhoppningsvis kommer Kraftmästerskapen att bli en riktig succé med många deltagare som lockar till en stor publik.
– Då pumpar adrenalinet, vill jag lova, säger Kristoffer Hortlund som arrangerar Kraft & Hälsas mästerskap för tredje året i rad.

För tredje året i rad arrangerar Kristoffer Hortlund Kraft & Hälsa Mästerskapen. Men i år blir det inte riktigt som det brukar. Om bara vädret tillåter så kommer tävlingen att ske utomhus, någonstans längst med Storgatan i Älvsbyn.

Under åtta svettiga grenar får de tävlande visa vad de går för. Sedan kommer en slutlig vinnare i både Herr- och Damklass att koras, och Kristoffer lovar att vinnaren kommer att stoltsera med både ära och en riktigt fin pokal och kosttillskott sponsrade av BMR Sports Nutrition.

– Det ska inte vara något fjuttigt, det ska synas att man vunnit, menar han.

Kristoffer Hortlund1

Deltagarna väntas komma från både hemorten och angränsande kommuner, men för första gången kommer Kristoffer själv att stå över själva tävlingsmomenten.

– Jag hade mer än gärna varit med – jag älskar ju sånt här, men i år får det räcka med att vara organisatör.

Och själva organisationen verkar vara en en utmaning i sig.

Förutom att hålla koll på anmälningslistor, fixa sponsorer och marknadsföring måste Kristoffer se till att hitta en markytan som är jämn och plan under fötterna. Elektricitet, ljudanläggning och data måste finnas på plats och givetvis ska alla tävlingsredskap bäras ut.

– Men det är den lätta delen, förklarar Kristoffer och berömmer samarbetet med köpmännen längst med Storgatan:

– Alla har varit positiva och jag har fått bästa tänkbara hjälp. Det är jag både glad och tacksam över.

Förberedelserna å gymmet har startat: - Det blir några fler repetitioner och man övar upp sin uthållighet, säger Kristoffer.

Förberedelserna på gymmet har startat:
– Det blir några fler repetitioner och man övar upp sin uthållighet, säger Kristoffer.

Men inte bara Kristoffer förbereder sig. De som ska vara med och tävla har gått in i en förberedelsefas; både uthållighet och fler repetitioner står på programmet nu när deltagarna besöker gymmet.

– Ja, jag ser att de flesta tränar lite extra, skrattar Kristoffer och passar på att uppmana fler att anmäla sig.

– Man behöver inte vara världsmästare för att delta. Utmana dig själv, det kommer att gå mycket bättre än du tror!

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.