Imponerande takter av ÄIF:s utvecklingslag

12 MAJ 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Älvsbyns utvecklingslag i fotboll, på både dam- och herrsidan, har fått en tuff lottning. Båda lagen har i serieepilogen ställts mot favoriterna – men klarat det förvånansvärt bra. Visserligen förlorade damerna hemma mot Hemmingsmark med 0-4, och herrarna borta mot Alter med 1-2. Men det är lovvärda resultat.

20130512_fotbd2_151

Damernas  ungdomliga andralag fick exempelvis i seriepremiären hemma på Älvåkra möta skyhöga favoriten Hemmingsmark med spelare som har erfarenhet från betydligt högre divisioner. Inför mötet trodde nog de allra flesta på en storförlust för ÄIF:s unga tjejer.

Men de kämpade väl och spelade riktigt bra. Hemmingsmarks betydligt mer rutinerade gäng fick kämpa för segern.

– Tjejerna gjorde en dundermatch, berömmer Älvsbyns tränare Tommy Granström.

20130512_fotbd2_141

Visserligen blev det förlust med 0.4. Men det är hedervärda siffror med tanke på förutsättningarna. Hemmingsmark hade som sagt ett betydligt mer rutinerat lag. Älvsbyn ställde upp med spelare som är födda år 2000!

– Våra yngsta spelare som Emelie Hjertberg och Sofia Johansson vågade verkligen ta för sig. Sedan hade vi några inlånade från A-laget som spred lugn, säger Granström.

Seriefavoriter i division V södra för herrar är Norrfjärden och Alter. Älvsbyns andralag har mött båda i de två inledande omgångarna. Det blev förlust hemma mot Norrfjärden med 1-5 och på söndagen föll laget borta mot Alter. Men bara med uddamålet 1-2.

Faktum är att Älvsbyn länge hade ledningen med 1-0 efter mål av John Sundman. Alter kvitterade på straff och kunde sedan avgöra på en fast situation.

– Men vi spelade skitbra, säger lagledaren och spelande andretränaren Christoffer Berell som trots förlusten har anledning att se ljust på framtiden.

Se fler bilder från dammatchen nedan:

FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.