Första poängen bärgad för Älvsbyns fotbollsdamer efter tuff kamp

12 MAJ 2013

BILDEXTRA: Matchen mellan Älvsbyn och Storfors på Älvåkras konstgräs blev tuff och dramatisk. Med bara lite drygt två minuter kvar kunde Frida Björk kvittera till 3-3 (1-1) och rädda en poäng till hemmalaget.

– Det känns som en seger, jublade ÄIF:s tjejer efter att slutsignalen gått.

Älvsbyn kunde jubla över första poängen.

Älvsbyn började matchen bäst och fick en lyckosam start. Redan i åttonde minuten satte Caroline Lindqvist 1-0 genom ett distinkt skott från tolv meter.

Här sätter Carloine Lindqist distinkt första målet i matchen.

Här sätter Caroline Lindqvist distinkt första målet i matchen.

Första 20 minuterna dominerade hemmalaget spelet. Sedan kom gästerna Storfors in i matchen allt mer och efter knappt en halvtimme skruvade Sofie Hällsten snyggt en hörna direkt i mål.

Men Älvsbyn återtog taktpinnen efter paus. Och på ett långskott gjorde Caroline Lindqvist sitt andra mål för dagen redan sju minuter in på den andra halvleken.

Här sätter Matilda Berggren kvitteringen till 2-2 för Storfors.

Men mönstret från förta halvleken skulle återupprepa sig. Efter en bra start av Älvsbyn kom Storfors allt mer. Med en kvart kvar att spela kvitterade gästernas Matilda Berggren snyggt. Och åtta minuter senare tog Storfors ledningen för första gången efter en elegant frispark i krysset av Linnea Roslin.

Frida Björk räddade en poäng till ÄIF med sitt mål i 88:e matchminuten.

Men Älvsbyn visade god moral. Efter en del omdisponeringar av laget lyckades hemmatjejerna få tryck mot Storfors. Det gav resultat. På en hörna i den 88:e matchminuten kunde Frida Björk slå in kvitteringen.

– Inte illa. Tre mål och en poäng. Vi blir bara bättre och bättre, sammanfattade Mats Andersson, tränare i Älvsbyn, insatsen.

Linda Grönlund fick med kort varsel hoppa in som målvakt sedan Alva Eriksson insjuknat. Det gjorde hon bra.

Kort före match insjuknade Älvsbyns målvakt Alva Eriksson. Lisa Grönlund fick med kort varsel hoppa in mellan stolparna och gjorde en fullt godkänd insats.

Matchen var stundtals tuff. Bland annat bjöds Elvira Nordström på en ofrivillig kullerbytta sedan hon blivit bryskt fälld.

Här blir Elvira Nordström bryskt fälld av en motståndarback.

Pris som matchens lirare gick till Sanna Torgersson i Älvsbyn.