Folkpartiets länsförbundsårsmöte

26 MAJ 2013
Skrivet av :

Under Folkpartiets länsförbundsårsmöte i Älvsbyn i helgen fastställde namnen som ska toppa riksdagslistan. Efter en provalsprocess bland alla medlemmar kunde valberedningens förslag fastställas med Jens Sundström i topp före Thomas Olofsson och Anne Kotavuopio. På fjärde plats kom Hendrik Andersson före överraskningen och nykomlingen Maja Mella som tog en plats bland topp fem trots att hon är ny som medlem.

20130525_fpbd_01

Politiskt var detta möte en avslutning av den öppna förslagstid till Folkpartiets nya partiprogram som pågått under våren. Från Norrbotten kommer ett stort antal motioner lämnas in av enskilda medlemmar men på länsförbundsnivå har vi valt att fokusera på två krav:

1.       Avskaffande av landstingen för att få tillstånd en statligt finansierad sjukvård som är likvärdig över hela landet.
2.       Byggandet av Norrbotniabanan.

Totalt behandlades 9 motioner vid årsmötet.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.