Floristen rustar för försäljning av sommarblommor och plantor

25 MAJ 2013
Skrivet av :
Snart kommer EFS-parkeringen att förvandlas till en blommande oas när Floristen börjar försäljningen av sommarblommor och plantor.

Snart kommer EFS-parkeringen att förvandlas till en blommande oas när Floristen börjar försäljningen av sommarblommor och plantor.

Det våras för trädgårdsentusiasterna. Och torsdagen den 30 maj börjar Floristen sälja sommarblommor och plantor på EFS-parkeringen.

– Vi kommer även att ha en del sommarblommor i butiken, berättar delägaren Maria Norén, som tillsammans med sina kollegor har bråda dagar.

I morgon, söndag, firas Morsdag. Då brukar försäljningen av blommor stiga.

Till morsdagspresent rekommenderar Maria Norén en Hortentia

Till morsdagspresent rekommenderar Maria Norén en Hortentia

Maria rekommenderar en speciell Morsdags-blomma. En Hortentia för 149 kronor.

– Rosor brukar också vara populära som Morsdags-gåva, berättar Maria.

...rosor i alla former är också populära.

…rosor i alla former är också populära.

En nyhet för alla älvsbybor är att floristen Cecilia Goldkuhl återvänder till butiken i Älvsbyn efter ett år i ”exil” hos Bellies blomsterhandel  i Luleå.

Cecilia Goldkuhl (mitten) återvänder till Älvsbyn och Floristen. Här falnkeras hon av delägarna; Ida Öberg och Maria Norén.

Cecilia Goldkuhl (mitten) återvänder till Älvsbyn och Floristen. Här flankeras hon av delägarna; Ida Öberg och Maria Norén.

Nyanställd är även Emilia Metzkes.

Emilia Metzkes.

Emilia Metzkes.

Flytten till gamla ”Handelshuset” har också inneburit ett lyft för Floristen.

– Vi har mött jättebra respons. Spontanbesöken i butiken är fler. Dessutom så är lokalerna lättare att arbeta i. Nu kan vi exempelvis rulla in blomstervagnarna. Det kunde vi inte i den tidigare lokalen, säger Maria.

Försäljningen på EFS-parkeringen kommer att pågå till midsommar.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.