Eftersöket avbröts på fredag

10 MAJ 2013
Skrivet av :

Räddningsledaren Ulf Sköld har ikväll beslutat att avbryta eftersöket i terrängen utanför Boden. Sedan i onsdags har ett 55 kvadratkilometer stort område, indelat i 82 segment genomsökts.

– Vi har arbetat enligt en beprövad eftersöksmetod som heter MSO och arbetet har inriktat sig på att hitta kvinnan vid liv. Vi har också haft samråd med medicinsk expertis. Nu är hela området genomsökt, vissa segment till och med flera gånger och en samlad bedömning är att hon inte kan finnas vid liv i området. Därför har jag ikväll fattat beslutet att avbryta räddningstjänsten, säger Ulf Sköld, räddningsledare för insatsen.

I eftersöket har polisen haft hjälp av bland andra Försvarsmakten, Hemvärnet, Missing people och andra frivilliga.

Skallgångskjedja

Skallgångskjedja

– Vi är oerhört tacksamma för den hjälp vi har fått från övriga samhället, säger Ulf Sköld.

Nu fokuserar det fortsatta arbetet helt på de övriga tänkbara teorierna, som polisen arbetat med parallellt med eftersöket. Det handlar om att kvinnan kan ha försvunnit frivilligt eller att hon har utsatts för ett brott.

– Vi har en pågående förundersökning gällande människorov, men det finns fortfarande ingen misstänkt person och vi har inte gjort några avgörande framsteg i utredningen. Under helgen kommer våra utredare att fortsätta arbetet med att bearbeta tips , förhöra vittnen och bedriva s k inre spaning, säger Ulf Sköld.

Polisen är fortfarande mycket angelägen om att få in tips från allmänheten. Kontakta polisen på telefon 114 14 om du har hört eller sett något som har koppling till den försvunna kvinnan.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.