Curt redo för midnattssolsrallyt

16 MAJ 2013
Skrivet av :
Curt Jonsson, Sikfors SK, laddar för Polar Classic Rally i sin blå Volvo 142 av årsmodell 1972. Så här skriver han själv om förberedelserna: 
Curts blå 2
”Nu har det varit lugnt ett tag för 142-Blå på rallyfronten, men nu händer saker!
För det första vill jag hälsa ännu en sponsor välkommen till 142-Blå, nämligen RMA som står för Robbans Maskin & Anläggning. Helt självmant erbjöd sig Robban att hjälpa 142-Blå med Historiskt Rally! Detta var välkommet i och med att vi lägger om planerna då Polar Classic Rally blev inställt även i år.
I fjol skyllde dom på vägarna med 80 st anmälda och i år blev det för få anmälda, endast ca. 30 st.
I och med detta ska vi köra Midnattssolrallyt den 17-20 juli. Anmälningstiden gick ut idag och det är 155 anmälda, och då inte bara från Norden utan även ett antal nerifrån Europa. Återkommer med den aktuella startlistan.
För att 142-Blå ska få lite barmarksträning så ska vi åka PiteParalellen redan den 26 maj på Piteå Motorstadion, med första start kl. 11.00. VÄLKOMNA!
Teamchefen, storsponsorn tillika min Broder Anders har ställt krav att 142-Blå ska ha en väl fungerande handbroms framöver och detta har vi åtgärdat trots att 142:or, rent generellt, har en usel sådan som standard och i Historiskt Rally får man inte göra om saker och ting som inte fanns på 142-blå 1972. ”Men inget är omöjligt”, som Gunde sa.”

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.