”Busfröet” Helena invigde en ny Pärla bland Älvsbyns skolor

16 MAJ 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Med en busvissling kallade Helena Öhlund, kommunalråd, på barnens uppmärksamhet när Pärlans förskola skulle invigas på torsdagen. Sedan talade hon inför en ungdomlig men entusiastisk och stundtals hoppande publik.

– Jättekul att få inviga en ny förskola, tyckte Helena.

"Busfröet" Helena Öhlund, talade inför ett stort antal yngre busfrön.

”Busfröet” Helena Öhlund, talade inför ett stort antal yngre busfrön.

För drygt ett år sedan, den 18 april, tog kommunfullmäktige beslutet att bygga om Bäckskolan till förskola. Även om verksamheten varit igång ett tag så hölls den formella invigningen på torsdagen i samband med ”Förskolans dag”.

– Alla har gjort ett jättejobb. Inte minst alla fröknar som tvingades flytta mitt i vintern, sade Helena.

Interiör från Pärlans förskola.

Interiör från Pärlans förskola.

Sedan visade kommunalrådet sina pedagogiska kunskaper genom att nypa fast teckningar, som hon sedan pratade ikring,  på det gul-blå bandet. Illusrationerna speglade i tur och ordning; vatten, mat, leksaker, förskolor, vänner och kärlek.

Älvsbyn har det gott ställt på skolfronten med många verksamheter belägna och kopplade till Älvåkraområdet med sina idrottsanläggningar. Eller som en invigningsbesökare,  där med sina barnbarn, konstaterade.

– I går kunde vi se på nyheterna att många skolor i Sverige saknar skolgårdar. Här finns hur mycket yta som helst för barnen att vara på.

Maranne Stenvall.

Maranne Stenvall.

Pärlans förskola, som är det nya namnet, har fyra avdelningar.

– Lokalerna är anpassade för förskolans nya uppdrag mot mer utveckling och lärande med bland annat matte, naturvetenskap och teknik, berättade Marianne Stenvall, förskolechef, och fortsatte:

– Vi har exempelvis rum för vattenexperiment och kan baka. Dessutom är det läatt för avdelningarna att arbeta tillsammans.

Efter en fanfar av Kristina Karlsson, ett fyrfaldigt leve och bandklippning av Helena Öhlund bjöds invigningsbesökarna på husesyn och varm-korv.

Se bildspel från invigningen nedan:

FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.