Avskalat firande av 1:a maj

01 MAJ 2013
Skrivet av :

1:a maj firandet för socialdemokraterna i Älvsbyn hölls i Lomtjärnsparken, utan demonstrationståg och endast med tal, musikunderhållning, fika och korvgrillning.

Som huvudtalare stod Maria Stenberg, från Arjeplog och riksdagskvinna.  Som inför ett tretiotal åhörare och började med att tala om att hon är stolt över att vi i Norrbotten toppar tillväxtligan i Sverige före Stockholm som är tvåa. – Nu är vi inte något bidragslän längre och bidrar med rätt så mycket till svensk välfärd.

Skatteväxligen mellan rika och fattiga kommuner som omfattar en ca 1 miljard kronor var tänkt att hjälpa de små fattiga kommunerna att kunna uppnå våra välfärdskrav, men vart tog det vägen. Idag läggs dessa pengar på de 10 stora rika expansiva kommuner i storstädernas närhet.

Maria Stenberg kunde inte tydligt se att den borgerliga regeringen inte har någon politik för de små kommunerna som Älvsbyn och Arjeplog. Inte heller har hon någon förståelse för hur det kan talas om skattesäkningar när de små kommunerna kämpar för att överleva med det lilla man har.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.