Älvsbybor söker Vatchereeya

09 MAJ 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Ett tiotal hemvärnsmän från Älvsbyn ingår i de Hemvärnsstyrkor som ingår i dagens sökandet av den 20-årig kvinna som eftersöks av polisen sedan onsdagen i området mellan centrala Boden och sävast. Under eftermiddagen idag har närmare 200 personer deltagit i sökande Polis, Hemvärn och frivilliga genom Missing People.

Redan under onsdagen tog polisen beslutat att inleda en räddningsinsats enligt LSO (Lagen om skydd mot olyckor) och arbetar enligt den beprövade MSO-metoden (Managing search operations). – Vi använder såväl polisiära som civila resurser i sökandet, säger Ulf Sköld, kommenderingschef vid polismyndigheten i Norrbotten.

Under onsdagskvällen söktes området mellan Sävast och Åberget av och under torsdagen har området mellan Bodens Kraftverk/Brandstationen och Åberget/Bränslan där samt Luleälven sökts av med hjälp av försvarets helikopter.

Vi 15 tiden på torsdagen samlades samlades Missing People vid scoutstugan på Åberget för att börja söka uppe på Åberget där terrängen beskrivs väldigt som besvärlig. Vid 1800 tiden forgick sökandet ännu.

Vatchereeya Bangsuan 20 år är 167 centimeter lång och bar vid försvinnandet svarta byxor, svart tröja samt svart jacka.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.