Världsbokdagen firas med bokregn

20130423_vbd_004Världsbokdagen firades av länets alla bibliotek i tisdags (23 april). I Älvsbyn delades det ut strax under 100 gratisexemplar av boken I tystnaden begravd, för att markera lanseringen av läsäventyret Norrbotten läser.

Hösten 2013 kommer bokens författarinna Tove Alsterdal att göra en turné i Norrbotten, så att alla som vill, får chansen att diskutera, ställa frågor och uttrycka åsikter. Tid och plats för besöken kommer att annonseras när det är klart. Under tisdagen delade Lisbet Viklund från biblioteket i Älvsbyn ut strax under 100 böcker till Älvsbyborna. Det var ett väldigt uppskattat initiativ.

Biblioteksbesökarna uppmärksammade världsbokdagen och det kom fler än vanligt under kvällen.

Utanför Coop fick kunderna inte bara mat till livs. XX delade nämligen ut gratis böcker till den som ville ha.

Utanför Coop fick kunderna inte bara mat till livs. Lisbet Viklund delade nämligen ut gratis böcker till den som ville ha.

Läsäventyret NORRBOTTEN LÄSER lanserades under Världsboksdagen. Det är ännu inte beslutat om det kommer att bli fler, först ska det här allra första läsäventyret utvärderas. Bibliotekens satsar för att få så många norrbottningar som möjligt att läsa och diskutera samma bok.

Totalt har biblioteken i länet köpt 3 000 exemplar av boken I tystnaden begravd. Böckerna delas ut i alla Norrbottens 14 kommuner med start på Världsbokdagen den 23 april. Självklart kommer man även kunna låna boken på biblioteket som pappersbok, ljudbok, e-bok och talbok.

Så här beskrivs boken I tystnaden begravd på Bibblo.se:
Den här kriminalromanen  utspelar sig i den lilla tornedalska byn Kivikangas och är en släktkrönika vars långa, mörka trådar sträcker sig genom hela 1900-talet. Sanningar som tystats ner i decennier kan inte längre hållas dolda, och mörka hemligheter är på väg upp till ytan.

Mellan den 23 april – 20 september pågår även en skrivartävling med anknytning till boken. Prisutdelning sker på Bok & Bild-mässan i Luleå den 19 oktober.

NorrbottenLaserLogoLänktips

Läs mer om Världsbokdagen och kringarrangemangen här

Mer om Tove Alsterdal på Norrbottensförfattare.se

Ett utdrag ur I tystnaden begravd

Hitta boken i bibliotekskatalogen

Facebooksidan NORRBOTTEN LÄSER

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.