Spöken fotograferade i Arnemarks skola

23 APR 2013
Skrivet av :

Det spökar i Arnemarks gamla skola. Nu finns till och med bildbevis!
– Någonting är det, säger Anna Karlsson, som bor granne med skolan och som upplevt många ”konstigheter”.

Fotografiet nedan togs sommaren 2011.

Bilden skulle lugna barnen. Men vid en närmare granskning syns två som flickor i gammeldags kläder springa omkring i den nedlagda och öde skolan.

Bilden skulle lugna barnen. Men vid en närmare granskning syns två små flickor i gammeldags kläder springa omkring i den nedlagda och öde skolan.

Jag och en vän fotade in i skolhuset på grund av våra barns rädsla för spöken där. Genom att ta en bild skulle vi bevisa för våra barn, som var för små för att själva kunna titta in genom fönstret, att ingen finns där inne, berättar Anna.

En delförstoring av bilden som visar de båda väsen som fastnade på bild.

En delförstoring av bilden som visar de båda väsen som fastnade på bild.

Men effekten blev den motsatta.
Som ni kan se finns det två barn på bilden med gammaldags klädsel.
Till en början upptäcktes inget konstigt på fotografiet som togs med hennes väninnas mobiltelefon.
Men sedan ringde min kompis och sa; ”Har du sett vad som finns med på bilden!”.
På fotografiet skymtar två små flickor i gammeldags klädsel. Och barnen i byn har sagt att de sett en flicka i skolan trots att den stått tom i många år.
Bara för några helger sedan hade vi besök. Då sa en av våra manliga vänner att det vinkat folk i fönstret till skolan. När vi förklarade att den varit öde och tom flera år blev han paff. Så helt solklart händer någonting där inne.

Arnemarks gamla skola har stått öde och tom i flera år. Eller kanske inte. Bybor och besökare vittnar om oförklarliga aktiviteter.

Arnemarks gamla skola har stått öde och tom i flera år. Eller kanske inte. Bybor och besökare vittnar om oförklarliga aktiviteter.

Spökerierna är kända i byn. Snart kanske även för hela svenska folket. Mediet Benny Rosenqvist är mycket intresserad. Inte minst sedan bilden som Anna och hennes väninna tog publicerats i tidningen Nära.

Anna Karlsson trodde inte på spöken och väsen. Men nu har hon fått omvärdera sin tro.

Anna Karlsson trodde inte på spöken och väsen. Men nu har hon fått omvärdera sin tro.

Vi får se vad som händer men det har pratats om att göra en filmproduktion, berättar Anna.
Möjligen kommer det eventuella inslaget om Arnemarks skola i så fall sändas i programmet ”Det okända”.
Anna och hennes familj har också upplevt oroligheter i det egna huset.
Vi har ett rum där ett av våra barn vägrat sova. När vi bytte rum åt henne somnade hon lugnt. Vi har haft ett medium hos oss som förklarade att energierna från skolan kan strömma över.
Själv trodde inte Anna på spöken innan hon började uppleva konstigheter.
Men tydligen finns det någonting som vi inte kan se och förklara. Vi frågade de tidigare ägarna av vårt hus om de upplevt någonting konstigt. De hade haft precis samma upplevelser som vi, säger Anna.
Se artikeln i tidningen Nära genom att klicka här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.