Sista terminen för skolan i Tvärån

24 APR 2013
Skrivet av :

Skolan i Tvärån rivs. Arbetet med att ta till vara på återvinningsbar utrustning och återvinningsbart byggnadsmateriel har börjat.

– Det är Älvsby Folkhögskola som sköter rivningsarbetet genom ett så kallat fas 3-projekt, berättar Anders Nilsson, VD på Älvsbyns Fastigheter AB.

Rivningen av gamla skolan i Tvärån, som stått tom under flera år, har påbörjats.

Rivningen av gamla skolan i Tvärån, som stått tom under flera år, har påbörjats.

Vad hände med alla intresserade köpare av skolan?

– Vi har haft flera spekulanter, bland annat bärföretag, under årens lopp. De har först visat intresse men sedan ångrat sig. Till slut kallställde vi skolan eftersom något köp aldrig blev klart. Det i sin tur har lett till frostskador, svarar Nilsson.

Har någon försäljning varit aktuell?

– Nej, med tanke på fastighetens skick så valde vi att riva. Risken vid en försäljning hade varit att vi fått en massa skadeståndskrav.

Arbetet med att åtevinna fönster, plåt och annan fungerande utrustning har inletts.

Arbetet med att åtevinna fönster, plåt och annan fungerande utrustning har inletts.

Enligt uppgifter till Älvsbyn Just Nu var heller inte byborna så förtjusta i idén att den gamla skolan skulle förvandlas till bärplockarläger.

Fönster, fungerande utrustning, plåt och annat som kan återanvändas tas till vara. Därefter avslutar en grävskopa från Bröderna Öhmans arbetet med att riva den gamla tegelbyggnaden till grunden.

Vad gör ni med tomten?

– Vi har inga direkta planer. Men efter rivningsarbetet är det fritt fram för den som önskar att köpa tomten, antingen för bostadshus eller för någon form av företags- eller industriverksamhet, hälsar Nilsson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.