Sikfors SK hoppar av seriespel

17 APR 2013
Skrivet av :

Det blir inget spel för fotbollslaget Sikfors SK i sommar.

– Vi tar ett sabbatsår. Förutsättningarna för spel finns inte i dagsläget, berättar spelaren och styrelseledamoten Oskar Ögren.

För tillfället har Sikfors för få spelare.

– På pappret är vi bara 13-14 man.

Jubel i Sikfors. Men i sommar kommer det att vara tyst på Forsvallen. Laget hoppar av seriespel.

Jubel i Sikfors. Men i sommar kommer det att vara tyst på Forsvallen. Laget hoppar av seriespel.

En av orsakerna till det svalnande intresset bland de tidigare spelarna är fotbollsförbundets nya serieindelning där division 6 plockats bort.

– Ett korkat beslut. Att tvångsflyttas upp till division 5 innebär fler matcher, tuffare motstånd och krav på utökad träning. Många av våra spelare har ju varit med för att ha skoj och de är inte beredda att offra mer tid på fotbollen.

Förändringen av seriesystemet kan få förödande konsekvenser.

– Jag tycker förbundet dödar den lokala fotbollen.

Oskar Ögren, tvåa från höger, tycker att förbundet tar död på den lokala fotbollen. Här syns han i en match mot Svensbyn - som också hoppar av seriespel.

Oskar Ögren, tvåa från höger, tycker att förbundet tar död på den lokala fotbollen. Här syns han i en match mot Svensbyn – som också hoppar av seriespel.

Oskar Ögren hoppas dock att fotbollslaget återuppstår.

– Min förhoppning är att vi har ett lag redan nästa sommar. Att lägga ner A-lagsfotbollen i Sikfors är inget defintivt beslut.

Själv fortsätter Oskar att spela i Alter.

– Jag tycker det är för tidigt att sluta spela fotboll. Alter är ett bra alternativ. Det är inte så långt mellan Sikfors och Holmträsk.

Med till Alter följer även Viktor Lundberg och Gustav Bergström.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.