SANT med Tobaksfri Duo

19 APR 2013
Skrivet av :

Tobaksfri Duo är ett tobaksförebyggande program som startade i Västerbotten 1993. De första kontrakten skrevs på Skytteanska skolan i Tärnaby och på Hembergsskolan i Vilhelmina. Sen dess har verksamheten vuxit och spridits, och i dag finns Tobaksfri Duo inte bara i alla kommuner i Västerbotten utan i alla kommuner i Norrbotten och i ytterligare 44 kommuner i landet.

Under veckan har högstadiet i Älvsbyn haft en temavecka SANT (sniffning, alkohol, narkotika och tobak). Som avslutades med gratis bowling för de ungdomar som är med i tobaksFri duo. Tobaksfri duo är en kontraktsmetod för dom som går årskurs 6-9.

Josefin Öhlund från Folktandvården i Älvsbyn är en av de som introducerar de viktiga klassbesöken och tillsammans med skolan ser till att föräldrarna får information. Detta sker i klass 5 eller 6, då eleverna informeras om tobakens skadeverkningar kombinerat med övningar och aktiviteter.

20130419_bowl_039

Josefin Öhlund och Maria Granström

På fredagen gladdes arrangörerna Josefin Öhlund och Maria Granström från skolan över det gensvar som fanns under eftermiddagen. Dryga 40 talet som är med i tobaksFri duo fanns på plats och fick bowla gratis i två timmar, men inte mindre av det stöd som de fått från Fritid & Kultur, FH, ICA och Coop under denna dag.

TobaksFri duo i Älvsbyn har ca 60 medlemmar.

Vill du veta mer läs här! 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.