Polarbröds nya Havrebräck med läckra recept

24 APR 2013
Skrivet av :

Den 11 april lanserade Polarbröd ett nytt smakrikt hårt tunnbröd – Havrebräck. Det är bakat med den finaste havren,  härliga brödkryddor och en mild ton av rostad malt. Se även läckra recept på vad du kan göra med Havreknäck i detta inlägg.

Havrebräck
Med Havrebräck för Polarbröd bagarstugetraditionen vidare och bjuder på ett klassiskt bröd i modern tappning. De praktiska perforeringarna öppnar för flera användningsområden både till vardags och som festlig entré till middagsbjudningen.
Perforeringarna gör att brödet kan serveras både som smala brödsticks eller som en större bit bröd, vilket öppnar för flera användningsområden både till vardag och som festlig entré till middagsbjudningen.

Tapaslandgång på Havreknäck

Tapaslandgång på Havrebräck

Recpt på Tapaslandgång med havrebräck:
1 skiva Havrebräck, delad i tre delar, 3 portioner
Fyllning 1.
Tomatsalsa och mozzarella
Några små salladsblad, t ex ruccola
3 skivor mozzarella
2 kvisttomater, hackade och urkärnade
1/2 msk hackad koriander
1/2 msk hackad oregano
1 msk chilisås
1 krm sambal oelek
1 krm pressad citron
Salt och peppar, färsk koriander.

Fyllning 2.
Lax och grillad mango
ca 6 mangoskivor
3 skivor rökt lax
Färsk gräslök

Fyllning 3.
Potatis och örtkräm
Några små blad av t ex mangold eller spenat
1 kokt potatis
3 msk smör, rumsvarmt
1 tsk hackad basilika
1 tsk hackad gräslök
1 tsk hackad timjan
1 krm citronolja
(alt några droppar citronsaft)
Lägg ut salladsblad och mozzarellaskivor på en del av brödskivorna, blanda tomater med kryddor, såser och citronsaft till en salsa, smala av med salt och peppar.
Dekorera med koriander.
Grilla mangoskivorna snabbt i het panna, gärna i grillpannan så de får fina ränder. Fördela lax och mango på brödskivorna, dekorera med gräslök.
Fördela bladen på resterande del av brödskivorna, skiva potatisen och lägg skivorna på salladen. Blanda smör med kryddorna och oljan till en kräm och lägg en klick över potatisen.

Havrebrack-pizza

Pizza på Havrebräck.

Recept på Pizza på Havrebräck:
1 skiva Havrebräck

1 dl krossade tomater el färdig pastasås

3 skivor rökt skinka, strimlade
4 körsbärstomater, halverade
2 paprikaskivor
4 rödlöksringar
3 svarta urkärnade oliver, i bitar
50 gram mozzarella
5 basilikablad

Bred tomatsåsen över brödet, används krossade tomater så låt dem rinna av i ett
durkslag först. Fördela skinka, tomater, paprika och lök ovanpå.
Toppa med oliver och smula över mozzarellaosten.
Gratinera ca 7 minuter i 250 grader, passa så att inte kanterna bränns. Dekorera med basilikablad när pizzan tagits ut. Servera gärna med en grönsallad.

Se fler recept från Polarbröd genom att klicka här…
Ingredienser i Havrebräck:
Vetemjöl, fullkorn av havre*, fullkorn av vete*, klippta vetekärnor*, surdegspulver (råg), vatten, jäst, bakpulver (hjorthornssalt), sirap, vegetabilisk olja (rapsolja), salt, rostat maltmjöl (vete), kryddor (anis, fänkål, kummin), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra), enzym. *Fullkornsmängd: 48%, motsvarande 50% av torrvikten.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.