Ny krog öppnar i Älvsbyn

22 APR 2013
Skrivet av :

Röda rummet på Forum genomgår en förändring till Clary’s Krog. Det ska berika Älvsbyn med en restaurang av  finare snitt.

– Vi satsar på kvalitet både vad gäller mat och viner, berättar Petter Stenlund som står bakom satsningen tillsammans med sin sambo Eva Ejeklint.

Varifrån kommer namnet Clary?

– Det är min sambos mammas moster. Hon är 90 år och bor här i Älvsbyn. En riktigt rolig krutgumma. Jag gillar henne skarpt. Därför namngav vi krogen efter henne och hon blev glad över vårt val, berättar Petter.

Älvsbyn får sin första lyxkrog. Återstår att se om gästerna anländer i limousine..?

Älvsbyn får sin första lyxkrog. Återstår att se om gästerna anländer i limousine..? FOTO: STERLING NILSSON

Det ryktas om att ni ska starta en sportbar. Stämmer det?

– Nja, det är en sanning med modifikation. Det blir inga klubbor och tröjor på väggarna. Det enda som kommer att anknyta till begreppet sportbar är våra 5-6 TV-apparater som ska visa idrottshändelser plus en storbildsprojektor som vi kan använda vid populära sportevenemang. Annars satsar vi på finare mat, dyrare viner och ett VIP-rum som både privatpersoner och företag kan hyra. Storbildsprojektorn hamnar för övrigt i VIP-rummet. Vi kommer också att arrangera vin-, öl- och whiskeyprovningar, avslöjar Petter.

Petter och Eva har bosatt sig vid den vackra Fällforsen utanför Älvsbyn. Själv kommer Petter från Luleå och Eva hade innan flytten bott sju år i Kiruna.

Ni sägs ha internationell erfarenhet från branchen?

– Eva har bott många år i Schweiz där hon arbetade inom restaurangbranschen.

När kör ni igång?

– Det är svårt att säga något exakt startdatum. Vi håller som sagt på att renovera lokalen och väntar bland annat på ett nytt golv. Tiden för invigning meddelar vi senare.

Röda Rummet på Forum förvandlas till Clary's Krog. FOTO: TONY BERGLUND

Röda Rummet på Forum förvandlas till Clary’s Krog. FOTO: TONY BERGLUND

Det gamla lilla köket i Röda Rummet, eller Clary’s Krog som vi snart får säga, har ersatts av restaurangutrustning och ventilation från Storforsens gamla restaurang som länsstyrelsen sålt till Älvsbyns Fastigheter AB.

– Tidigare fanns bara en vanlig köksspis och en vanligt köksfläkt i Röda Rummet, förklarar Anders Nilsson, VD på Älvsbyns Fastigheter AB.

Vi på Älvsbyn Just återkommer med nya inlägg när Clary’s Krog börjar bli klar…

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.