När det mörka och ljusa möts

06 APR 2013
Skrivet av :

På lördagen var det vernissage på Galleri K på folkhögskolan med luleåkonstnärerna Kerstin Wåhlström och Birgitta Björk Åström, där den mörka stengodsleran av Kerstin möter ljuset i Birgittas blyinfattade glasdekor.

Det här är inte en färglös utställning som de två bjuder på,  nej snarare något som väcker lust att se detaljer och bildspråk. Stengodsleran i Kerstin Wåhlström figurer är detaljrik och där hon även blandar in lite annat som gammalt järn.

Fönster, speglar eller ljushållare i blyinfattade dekorationer är Birgitta Björk Åström signum, där ett väldigt gammalt hantverk blandas in i nya funktioner och inte bara som i gamla kyrkfönster.

En liten ovanlig utställning som är väl värd att besöka.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.