Marknadsföring i den digitala framkanten

30 APR 2013
Skrivet av :

24-årige Selmin Botic ligger inte på latsidan med sitt företag Diggireklam. Sedan starten för två år sedan har han satt upp digitala reklamskärmar både i Älvsbyn och Arvidsjaur. Nu är reklamen på väg ned från väggarna och in i konsumenternas fickor när Digireklam lanserar sin första mobilapp.

Appen finns redan att ladda ner för användare av An­droidtelefoner. Har man en iPhone får man vänta i 2-3 veckor innan den godkänts för deras Appstore. Ap­pen kommer låta sina användare se vilka erbjudanden som är aktuella i butikerna, vad dagens lunch är på ortens olika restauranger och vilka evenemang som är på gång på orten.

– Jag såg att stora företag har liknande appar med kuponger. Men jag vill göra något lokalt och samla alla erbjudanden på ett och samma ställe så att man inte behöver spendera en massa tid på att kolla runt på en massa olika appar, säger Selmin Botic.

Selmin Botic bredvid det han han i dagsläget är mest känd för. Älvsbyns reklamskärmar.

Selmin Botic bredvid det han han i dagsläget
är mest känd för. Älvsbyns reklamskärmar.

Enligt Selmin ligger mobil marknadsföring i fram­kant och han anser att tidningen med sina lösnummer har spelat ut sin roll inom reklam.

– Det tidningar gör är bara att pumpa ut massreklam som saknar riktiga erbjudanden och egentligen är det ointressant för konsumenten. Min företagsidé är att fånga upp de små företagen och kunna erbjuda dem bra marknadsföring för ganska lite pengar, säger Sel­min Botic.

Med Norrkoll kommer du kunna se vad det är för lunch, kolla erbjudanden och vilka evenemang som är på gång.

Med Norrkoll kommer du kunna se vad det är för lunch, kolla erbjudanden och vilka evenemang som är på gång.

Appen, som heter Norrkoll finns för tillfället för Älvsbyn, Piteå och Arvidsjaur. De orterna kommer att fungera som en slags testmarknad för appen. Selmin hoppas på att i framtiden kunna utvidga den till hela Norrbotten. Det här är en marknad som Selmin kän­ner ganska väl vid det har laget.

– Jag har hållit på med mina reklamskärmar i två år nu. Det började i Älvsbyn men de finns även i Arvid­sjaur och jag har pratat med lite kunder i Piteå också. Skärmarna har funkat bra och det har varit både kul och kämpigt. Älvsbyns kommun har varit bra att starta företag i. Jag startade ju helt från noll egentli­gen och har ju bara gymnasieutbildning. Jag har fått mycket hjälp och stöttning av kommunen och kompe­tensutvecklarna, säger Selmin Botic.

Hemsida: http://www.norrkoll.se Appen finns nu att ladda ner i Google Play. och kommer snart till Appstore för iPhones.

Hemsida: http://www.norrkoll.se
Appen finns nu att ladda ner i Google Play.
och kommer snart till Appstore för iPhones.

Text och foto: Håkan Öberg

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.