Hotell Storforsen prisas för “Årets meny”

21 APR 2013
Skrivet av :

Årets meny finns på Hotell Storforsen. Det anser tidningen Konferensvärldens läsare.

– Det känns oväntat och jätteroligt att vinna, säger kocken Daniel Bergwall.

Daniel Bergwall

Daniel Bergwall, mästerkock. FOTO: FRÅN HOTELL STORFORSENS SIDA PÅ FACEBOOK.

Vinnarmenyn ser ut så här:

Vinnarmat 2

FOTO FRÅN FACEBOOK

Förrätt: Kalixlöjrom med smetana, rödlök och västerbottensostfylld vårrulle från Hotell Storforsen.

FOTO: FRÅN FACEBOOK

FOTO: FRÅN FACEBOOK

Varmrätt: Rosastekt reninnanlår, skogssvampsås, lingonrippel, säsongens grönsaker samt potatiskaka med norrglimt och örter.

FOTO: FACEBOOK

FOTO: FACEBOOK

Dessert: Nygräddad chokladfondant med åkerbärsglass och blåbärsmaräng från Hotell Storforsen.

– Vi försöker inte ha så mycket krusiduller i våra rätter. Istället får rena och enkla smaker komma fram på tallrikarna, säger Annlie Granström, köksmästare, till tidningen Konferensvärlden och fortsätter:

– Renkalv som finns med i vår meny är exempel på ett fantastiskt fint kött som är jätteroligt att jobba med. Löjrommen talar för sig själv.

Köket på hotell Storforsen försöker, så långt det är möjligt, att använda lokala och närproducerade råvaror.

Se artikeln i tidningen Konferensvärlden genom att klicka här…

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.