Granbergs Buss åter ett Norrbottensföretag

05 APR 2013
Skrivet av :

En överenskommelse träffades på frdagen mellan Veolia Transport Sverige AB om att sälja Granbergs Buss till en ägargrupp bestående av de gamla
ägarna Lars-Erik och Mats Granberg samt deras söner Johan Granberg och Linus Granberg och företagaren Boo Lindroth, Piteå som suttit i
Granbergs Buss styrelse under många år.Det var 2006 som Veolia Transport köpte Granbergs Buss från bröderna Lars-Erik och Mats Granberg i ett led
att stärka sin närvaro i norra Sverige.

Dagens överenskommelse innebär att den nya ägargruppen förvärvar bolaget samt beställningstrafikverksamheten och större delen av linjetrafiken. Den personal som idag arbetar med både linje- och beställningstrafiken följer med i förvärvet. Resebyråverksamheten Älvsby Resebyrå AB kvarstår dock inom Veolia Transport.

– Det här är den bästa långsiktiga lösningen för Granbergs Buss och deras medarbetare. Den nya ägargruppen innehar stor erfarenhet av att äga och leda företag samt entreprenörskap och kännedom om den lokala marknaden som krävs för en vidareutveckling av trafiken, säger Gunnar Schön, VD på Veolia Transport Sverige AB.

– För oss i ägargruppen är det väldigt roligt att återigen Granbergs Buss blir ett privatägt Norrbottenföretag samt att få leda Granbergs Buss, och tillsammans med medarbetarna arbeta för att erbjuda en kundfokuserad hög kvalitativ busstrafik, vi finns etablerade i Piteå, Älvsbyn och Arvidsjaur säger affärschef Linus Granberg.

Företaget Granbergs Buss AB är ett familjeföretag som grundades i Älvsbyn år 1951 av Erik Granberg. Under de senaste decennierna har sönerna Lars-Erik och Mats Granberg både ägt och drivit företaget.

Den 1 november 2006 såldes företaget och ny ägare blev Veolia Transport Sverige. Förutom uppdragen åt Länstrafiken och ett antal kommuner bedriver företaget även en omfattande beställningstrafik.
– Fokus i framtiden kommer att ligga på fortsatt utveckling av både linjetrafiken och beställningstrafiken avslutar Linus Granberg.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.