Frukost på fullbokat hotell

10 APR 2013
Skrivet av :

Månadens företagarfrukost hölls på Hotell Polar på fredagsmorgonen den 23 mars, dagen till ära ett fullbokat Hotell där alla rum var uthyrda för de pågående Skotertävlingarna på Högheden. Ett 40 tal företagare kom för att först äta en hotellfrukost, varefter man flyttade ned i lokalen Storforsen där näringslivschefen Pär Jonsson inledde med att hälsa alla välkomna
då kommunalrådet Helena Öhlund var sjuk.

Polar Hotel
kan ståta med höga beläggningssiffror just nu, där både filminspelningar, militära övningar, skotertävlingar och viss besöksturism gör att beläggningen är näst intill 100% under mars månad.

20130321_ftf_001

Polarbröd
informerade om att just nu pågår utbyggnad av fabriken i Älvsbyn med nya personallokaler. Produktionen ökar stadigt och snart är den nya packningslinjen i gång också. Dessa trender visar sig på företagets alla anläggningar utom i Omne som står på +/- noll.

Resa till Aitik
Företagarnas besök vid Bolidens gruva i Aitik blev en lyckad resa som kommunen vill ge Företagarna i Älvsbyn extra lovord för. Ett bra sätt att se hur en utvecklad gruva är och som kan ge idéer inför en eventuellt kommande gruvetablering i Laver.

Calm and Beauty
Anette Burström berättade om sin föreläsning och workshop ”Vägen till glädje – ett rikare liv” tillsammans med Keith Sivenbring, där man genom att bli bättre på att kommunicera och ta ansvar för sina tankar och sin hälsa, tar kontrollen över sitt liv. När vi blir medvetna om hur beröm, vårt kroppsspråk och vår röst påverkar oss och vad som ger eller tar energi, får vi lättare att hantera situationer i vardagen. Föreläsning om detta tisdagen den 23 april på Älvsby Folkhögskola kl. 18.30.

Fokus på Framtiden
Lars-Erik Hällerstrand berättade om den EntrepenörsCentrakväll som på måndagen genomfördes i Kåbdalis, med ett femtital företagare från Älvsbyns och Jokkmokks kommuner. Sammanfattningsvis så växer företagsutvecklingen mer nu än tidigare berättar Lars-Erik med 17 år i branschen.

20130321_ftf_007

Köpmannaföreningen
genom Birgit Nilsson informerade om att arbetet med den nya hemsidan fortsätter. Man skall även ta fram reklamblad för att marknadsföra föreningen vid olika aktiviteter i sommar. Aktiviteter på Storgatan med olika teman skall utvecklas tillsammans med andra företag och föreningar inför sommarens alla aktiviteter i Älvsbyn.

20130321_ftf_015

Blåslampan och FMN
Anders Lind informerade om den problembild inom området narkotika som finns med bland annat nätdroger. Hur det hanteras och hur lite myndigheter kan göra för att komma åt problemen. Genom Projektet Blåslampan och Föräldrar mot Narkotika bearbetas myndigheter och departement  om ändringar i lagar m.m. dels för hanteringen av kemiska preparat samt ändringar i sekretesslagar som försvårar arbetet med att komma åt problemet.

20130321_ftf_016

Ny skobutik öppnar
Lisa Lundström berättade att hon den 6 april öppnar skobutiken ”Skor med stil” i omedelbar närhet till Helenas med stil. Just nu pågår det sista med att färdigställa lokalen och hon kommer även att knyta ett känt märke till butiken.

Kommunen
Företagsklimat fortsätter att vara gott. Nu är det Älvsbyn och Luleå som toppar enligt Företagarnas näringslivsbarometer i Norr. Godsterminalsarbetet fortsätter med alla spår men det kraftsamlas just nu till en lösning där både kommun och företag gemensamt lägger grunden för den slutliga etableringen.
Resecentrum vid järnvägsstationen är också ett projekt som just nu jobbas fram och snart skall en detaljplan vara utarbetad och samråd om detta ske. Även Lekentomten händer det saker kring men inget som idag kan presenteras.

Laver
Kommunen och Boliden har flitiga samråd om Laver och det som händer där. Näringslivschefen Pär Jonsson förvånas över hur bra samarbetet går med Boliden.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.