Företagarstipendium till Klöverbergsgården

17 APR 2013
Skrivet av :

KlöverbergsgårdenViktor Boman och Klöverbergsgården AB, i Klöverträsk, fick motta Luleå kommuns företagarstipendium på Näringslivsgalan i Kulturen Hus.
Motiveringen, från Det har plan- och tillväxtutskottet, lyder som följer.
”Viktor Boman har på ett mycket positivt sätt bidragit till företagsutveckling på landsbygden genom företaget Klöverbergsgården AB och dess äggproduktion förlagd till byn Klöverträsk. Trots att anläggningen är relativt nystartad är den redan i full produktion och producerar ca 28 000 ägg om dagen. Verksamheten har sedan start expanderat och är idag även unik med den enda destruktionsanläggningen i Norrbotten. Företaget ökar möjligheten för Luleåbor att köpa lokalt producerad mat. Idag finns ägg från Luleå till försäljning i matvaruaffärer i Norrbotten och Västerbotten. Viktor Boman är en bra förebild för företagande på landsbygden.”
Viktor var mycket stolt och glad över priset.
– Tack för att ni köper mina ägg, hälsade han till publiken enligt Norrbottens-Kuriren.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.