Företagarstipendium till Klöverbergsgården

17 APR 2013
Skrivet av :

KlöverbergsgårdenViktor Boman och Klöverbergsgården AB, i Klöverträsk, fick motta Luleå kommuns företagarstipendium på Näringslivsgalan i Kulturen Hus.
Motiveringen, från Det har plan- och tillväxtutskottet, lyder som följer.
”Viktor Boman har på ett mycket positivt sätt bidragit till företagsutveckling på landsbygden genom företaget Klöverbergsgården AB och dess äggproduktion förlagd till byn Klöverträsk. Trots att anläggningen är relativt nystartad är den redan i full produktion och producerar ca 28 000 ägg om dagen. Verksamheten har sedan start expanderat och är idag även unik med den enda destruktionsanläggningen i Norrbotten. Företaget ökar möjligheten för Luleåbor att köpa lokalt producerad mat. Idag finns ägg från Luleå till försäljning i matvaruaffärer i Norrbotten och Västerbotten. Viktor Boman är en bra förebild för företagande på landsbygden.”
Viktor var mycket stolt och glad över priset.
– Tack för att ni köper mina ägg, hälsade han till publiken enligt Norrbottens-Kuriren.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.