Det våras för brukshundsklubben

27 APR 2013
Skrivet av :
Finsk Lapphund var en av raserna som syntes i centrala Älvsbyn under dagen.

Finsk Lapphund var en av raserna som syntes i centrala Älvsbyn under dagen.

När hundens dag firades i centrala Älvsbyn, anordnade Brukshundsklubben bland annat tipspromenad och informerade om sin verksamhet. Trots regnet var det en lyckad tillställning.

Yvonne Lövgren och hennes pumi gissar hur många hundkex som ryms i burken. Brukshundklubbens ordförande Irene Johansson tog emot gissningarna under dagen.

Yvonne Lövgren och hennes pumi gissar hur många hundkex som ryms i burken. Brukshundklubbens ordförande Irene Johansson tog emot gissningarna under dagen.

Airedalterrier, pinscher, finsk lapphund, pumi och pudel var några av raserna som besökte hundens dag denna gång.

Återkommande aktivitet för brukshundsklubben är de öppna träningskvällar som hålls varje måndag och onsdag klockan 18.30 på bilprovningen. Träningskvällarna hålls utan instruktör, enda kravet på deltagande är att hunden är vaccinerad och frisk.

Vårens kurser och andra aktiviteter finns på Älvsby Brukshundsklubbs hemsida. Nytt för i år är att ungdomssektionen är igång, Felicia Lindkvist som ansvarar för den.

FOTO: Marina Edin

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.