Det våras för brukshundsklubben

Finsk Lapphund var en av raserna som syntes i centrala Älvsbyn under dagen.

Finsk Lapphund var en av raserna som syntes i centrala Älvsbyn under dagen.

När hundens dag firades i centrala Älvsbyn, anordnade Brukshundsklubben bland annat tipspromenad och informerade om sin verksamhet. Trots regnet var det en lyckad tillställning.

Yvonne Lövgren och hennes pumi gissar hur många hundkex som ryms i burken. Brukshundklubbens ordförande Irene Johansson tog emot gissningarna under dagen.

Yvonne Lövgren och hennes pumi gissar hur många hundkex som ryms i burken. Brukshundklubbens ordförande Irene Johansson tog emot gissningarna under dagen.

Airedalterrier, pinscher, finsk lapphund, pumi och pudel var några av raserna som besökte hundens dag denna gång.

Återkommande aktivitet för brukshundsklubben är de öppna träningskvällar som hålls varje måndag och onsdag klockan 18.30 på bilprovningen. Träningskvällarna hålls utan instruktör, enda kravet på deltagande är att hunden är vaccinerad och frisk.

Vårens kurser och andra aktiviteter finns på Älvsby Brukshundsklubbs hemsida. Nytt för i år är att ungdomssektionen är igång, Felicia Lindkvist som ansvarar för den.

FOTO: Marina Edin

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.