De anställda i blickfånget

Älvsbyns kommun erbjuder tillsvidareanställd personal bruttolöneavdrag för ögonoperationer, en förmån som är tänkt att stärka attraktionskraften för kommunen som arbetsgivare.

Älvsbyns kommun arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare. Personalförsörjningen har en framträdande roll där en del i rekryteringsarbetet är att framstå som en bra och attraktiv arbetsgivare genom att bidra med olika förmåner.

– En av dessa förmåner som kommunen erbjuder är bruttolöneavdrag för ögonoperation. Det innebär att arbetsgivaren betalar kostnad för operatoinen och medarbetaren tecknar avtal med arbetsgivaren, som innebär bruttolöneavdrag under max 36 månader, förklarar Ulrica Hamsch.

Saras_ögon

Erbjudandet om bruttolöneavdrag för ögonoperationer riktar sig till tillsvidareanställd personal och månadsanställda vikarier med anställningsavtal om ett år eller längre.

En som nyligen gjort operationen är undersköterskan Liselott Öberg som jobbar inom hemtjänsten. Liselott har varit kommunalanställd sedan 1995  och är jättenöjd att kommunen kan erbjuda denna möjlighet.

– Det känns helt fantastiskt att arbetsgivaren hänger med i tiden. Att kunna erbjuda sina anställda den här möjligheten är ett steg i rätt riktning.

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.