Åsa håller koll på inredningstrenderna

01 APR 2013
Skrivet av :

Åsa Carlsson älskar inredning, så till den grad att hon nu börjat åta sig uppdrag som home stylist; hon hjälper kunder, privata som företag, att färgsätta olika miljöer inom en begränsad budget.
– Det viktiga är att lyssna på kunden och ta fram förslag efter dennes behov, alla har ju olika tycke och smak, och då får man anpassa sig efter det, förklarar Åsa, och tillägger;
– Men med ett brinnande intresse kommer man långt.

Ryktet om hennes passion, men kanske framför allt, hennes öga för inredning, spred sig snabbt från mun till mun, både hemma i Älvsbyn och i Luleå.

– Man kan säga att jag halkade in på ett bananskal och sedan dess kommer det in uppdrag lite då och då.

Åsa Carlsson drive butiken Blommor ochTing i Älvsbyn.

Åsa Carlsson älskar inredning och driver sedan 2006 butiken Blommor och Ting i Älvsbyn.

Sedan 2006 äger och driver Åsa en av Älvsbyns blom- och inredningsbutiker, Blommor och ting, som hon tog över efter sin mor. Precis som alla andra företagare har hon drömmar och visioner:
– Min är att kunna driva en kombinerad affär- och homestylingbutik, avslöjar Åsa.

-Sedan jag anställde Anna Åberg i butiken finns det möjlighet att förverkliga drömmen, hon är utbildad florist och kan fixa allt från att sköta krukväxter till att göra kistdekorationer, och eftersom vi har ett nära samarbete med Älvsby begravningsbyrå är det viktigt med utbildad personal – hon sköter det dessutom som ett proffs, berömmer Åsa.

blommor

Precis som Åsa hade Anna en önskan om ett jobb där hon kunde utvecklas, ta ansvar och få utlopp för sin kreativa sidan. Valet föll på florist, något hon är tacksam över i dag.

– Jag har alltid velat arbeta med händerna – och att få skapa. Att komma från Luleå och få ett jobb i Älvsbyn som jag trivs med är mer än jag hade förväntat mig, säger Anna som 2009 flyttade hit för kärlekens skull.

– Men jag övervägde det noga, och sedan sa jag ”Till Älvsbyn, men inte nå längre!” Nu bor vi tre kilometer utanför Vistträsk, alldeles vid sjön och jag stortrivs! Man kan nog säga att jag fick äta upp de orden …

Att Anna dessutom trivs på arbetet råder det ingen tvekan om. Med ett leende på läpparna tar hon sig an både det ena och det andra uppdraget.

– Det bästa med att arbeta i en mindre butik att att man får göra alla delar av jobbet, allt från dekorationer till grovstädning, och så det bästa av allt: i Älvsbyn har vi en sådan härlig tillit till varandra och man lär fort känna sina kunder.

– Vi kompletterar dessutom varandra väldigt bra, förtydligar Åsa.

blommor2

Om Åsa gör slag i saken och satsar vidare på homestyling återstår att se, men med dagens tv-program som Arga snickaren, Äntligen hemma, Roomservice och många fler finns ett växande behov på marknaden.

– Folk får ideér och vill ha det fint hemma, men det är inte alla som får till det, och då kan det vara skönt att kunna anlita någon. I städerna finns det givetvis större kundunderlag och där börjar det vara populärt att styla upp hemmet inför kommande försäljning, säger Åsa och minns tillbaka till ett av sina uppdrag där hon träffade ett par som skulle just till att sälja sin lägenhet. För att få attraktiva bilder till fastighetsannonsen och på så sätt locka fler till visningen, hoppades kunden med hjälp av homestyling få en spännande budgivning. Därför valde de att göra om hela lägenheten, med Åsas hjälp.

– Jag fick i princip fria händer och när lägenheten sedan var klar, med nya tapeter och ny inredning bestämde de sig för att bo kvar med orden ”Vi har ju fått det så otroligt fint”. Det är nog det roligaste uppdrag jag haft, konstaterar Åsa.

Nu närmast väntar styling av den egna butiken. Hela lokalen en trappa ner håller på att göras om till frisörsalong och här i dagarna flyttar frisörskan Tracy, Clip in, ner.

– Det kommer att bli en ny rolig utmaning, säger Åsa.

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.